[ A6 C6] Kontrolka pasów
[ A6 C6] Kontrolka pasów
Witam. Mam problem z kontrolka zapiecia pasow. Jak zapinam pas ona gasnie i wszystko jest ok. Podczas jazdy, nie zawsze, ale jednak, mimo zapietych pasow zapala sie i pika. Dwa pikniecia i spokoj,za 500m znowu. Nie raz wcale, a nie raz bardzo czesto, dzieje sie to przy roznych predkosciach. Nie wiem od czego zaczac sprawdzanie. Komputer nie wyswietla zadnych bledow. Prosze o pomoc
Witam,
podpinam się pod temat bo właśnie to samo mi się zaczęło dziać, pech że podczas jazdy do Austrii, wkurzałem się 8h
najprawdopodobniej to mój pas bo wczoraj to się zaczęło gdy jeździłem sam, ale miałem na siedzeniu kierowcy parę pierdół, głównie papiery. Ten czujnik obciążenia przy jakiej wadze się włącza?
nie mam jak jej wyłączyć bo nie mam komputera, pytanie też: jak się ją wyłączy to nie będzie jakiegoś problemu przy ewentualnym wypadku?
co mogę zrobić bez wyłączania? jakoś przeczyścić/przedmuchać to zapięcie?
jeżeli nie to ile może kosztować wymiana całej tej części?
zastanawiam się czy tu do Audi nie podjechać jeśli to nie jest fortuna
będę wdzięczny za pomoc, nie chciałbym już z tym pikaniem wracać
pzdr!
[ Dodano: 2012-03-19, 22:10 ]
czy ktoś umie z tym pomóc?
podpinam się pod temat bo właśnie to samo mi się zaczęło dziać, pech że podczas jazdy do Austrii, wkurzałem się 8h

najprawdopodobniej to mój pas bo wczoraj to się zaczęło gdy jeździłem sam, ale miałem na siedzeniu kierowcy parę pierdół, głównie papiery. Ten czujnik obciążenia przy jakiej wadze się włącza?
nie mam jak jej wyłączyć bo nie mam komputera, pytanie też: jak się ją wyłączy to nie będzie jakiegoś problemu przy ewentualnym wypadku?
co mogę zrobić bez wyłączania? jakoś przeczyścić/przedmuchać to zapięcie?
jeżeli nie to ile może kosztować wymiana całej tej części?
zastanawiam się czy tu do Audi nie podjechać jeśli to nie jest fortuna
będę wdzięczny za pomoc, nie chciałbym już z tym pikaniem wracać
pzdr!
[ Dodano: 2012-03-19, 22:10 ]
czy ktoś umie z tym pomóc?