[ a6 c6 ] - kontrolka esp
[ a6 c6 ] - kontrolka esp
witam,
mam problem z kontrolka esp w audi a6 c6 2,0 tdi rok 2005,
zaczeło się od alternatora, słabe ładowanie 13,6 v, nie chciało się płacić w audi i pojechałem do zwykłego mechanika, nie powiem zrobił, ładowanie 14,2 ale po ok 10 min jazdy zapala sie kontrolka ESP, zgasze auto i odpale na nowo i znowu ok 10 min i kontrolka, do tego nie ma pogdrzewania tylnej szyby i lusterek, doradzcie panowie co tu zrobić ?
zaczeło się od alternatora, słabe ładowanie 13,6 v, nie chciało się płacić w audi i pojechałem do zwykłego mechanika, nie powiem zrobił, ładowanie 14,2 ale po ok 10 min jazdy zapala sie kontrolka ESP, zgasze auto i odpale na nowo i znowu ok 10 min i kontrolka, do tego nie ma pogdrzewania tylnej szyby i lusterek, doradzcie panowie co tu zrobić ?
-
- Forum Audi A6 / A7
Re: [ a6 c6 ] - kontrolka esp
vold pisze:witam,
Hej, Kolego co zrobiłeś z tym ładowaniem? Ja również mam taki problem, że alternator nie doładowywuje, ma za niski prąd i nie wiem czy to wina regulatora w alternatorze czy może eletroniki?
Będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam
- wariat12233
- Forum Audi A6 / A7
i mnie dopadło.... po wymianie alternatora kontrolka ESP sie załącza, zgasze auto zapale to nic, ale po 5 minutach jazdy znowu to samo. Błedy to coś ze sterownika przy akumulatorze, 3 sterowniki wymieniałem i non stop to samo.... Niebieski kabelek od alternatora do sterownika w bagażniku przejście ma. Przerabiał to ktoś u siebie??
jakis czes temu tez to przerabialem.przedewszystkim to musisz sie gdzies podlaczyc pod kompa(jak nie masz kabelka to napisz do ktoregos z kolegow z krakowa)ale jestem na 99% pewien ze regulator napiecia sie skonczyl.koszt w aso okolo 370pln.pozdrovold pisze:po ok 10 min jazdy zapala sie kontrolka ESP, zgasze auto i odpale na nowo i znowu ok 10 min i kontrolka, do tego nie ma pogdrzewania tylnej szyby i lusterek, doradzcie panowie co tu zrobić
- wariat12233
- Forum Audi A6 / A7
regulator napięcia gdzie jest?? miałem zmieniany cały alternator, z ładowaniem już nie ma problemów, wszystko w normie
Ostatnio zmieniony 02 sty 2013, 16:27 przez wariat12233, łącznie zmieniany 1 raz.
- wariat12233
- Forum Audi A6 / A7
kontrolka esp audi a6 c6
witam. mam podobny problem . posiadam audi a6 c6 2.0 tdi 2007r czasami zapala sie kontrolka esp i przy tym jest taki dziwny dzwiek trwa to jakies 5 s , przy tym blokuje dziwnie hamulec. mechanik zdiagnozowal ze jest to czujnik kata skretu, po wymianie czujnika nie moze go zaadoptowac czy jak to tak sie zwie
i w dodatku teraz jeszcze zapala sie abs
Czy moze ktos polecic dobrego elektronika z krakowa najlepiej ktory bedzie umial usunac ta usterke ? Z gory dziekuje za pomoc ...

Czy moze ktos polecic dobrego elektronika z krakowa najlepiej ktory bedzie umial usunac ta usterke ? Z gory dziekuje za pomoc ...
Re: [ a6 c6 ] - kontrolka esp
Rozwiązał ktoś problem? U mnie jest podobnie.
3.0 tdi, pomogłem kobiecie odpalić z kabli samochód i od tamtej pory zapala mi się kontrolka od ładowania i po chwili od esp/asr. Jak jest ładowanie to kontrolka esp/asr gaśnie . Jestem jeszcze przed wymianą alternatora.
3.0 tdi, pomogłem kobiecie odpalić z kabli samochód i od tamtej pory zapala mi się kontrolka od ładowania i po chwili od esp/asr. Jak jest ładowanie to kontrolka esp/asr gaśnie . Jestem jeszcze przed wymianą alternatora.