[A6 C6] kolor ksenonow
[A6 C6] kolor ksenonow
Jeden ksenon zaczal mi ostatnio swiecic na fioletowo i daje troche mniej swiatla, drugi zas normalnie na niebiesko - to oznaka umierajacego zarnika?
W ogole mozna wymienic jeden zarnik w ksenonach, czy lepiej oba ?
Nazywaj poprawnie tematy zgodnie z Regulaminem!
Poprawiłem!
W ogole mozna wymienic jeden zarnik w ksenonach, czy lepiej oba ?
Nazywaj poprawnie tematy zgodnie z Regulaminem!
Poprawiłem!
Ostatnio zmieniony 07 lut 2011, 15:21 przez cygi-v, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 ALF 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Jeżeli dobrze pamiętam, to "podstawowy" kolor to 4300K. Poszukaj uważnie, bo dużo jest podróbek żarników. Nie szukaj najtańszych! Nie ma nic za darmo.cygi-v pisze:wiec zarniki do wymiany. Z tego co udalo mi sie znalezc najlepsze beda philips d2s 85122+ o barwie 4800k. Zgadza sie ?
Tu masz na przykład temat o podróbkach podrabiane ksenony .
Kogel-mogel FB 
Fora to jest biwak.

Fora to jest biwak.

juz za pozno zamowilem na allegro, ceny na allegor wszedzie podobne wiec zasugerowalem sie tym ze koles ma w oryginalnych opakowaniach, wiec powinno byc OK. Za jakies 2 dni sie okaże, sprzedal juz tego troche i same pozytywne opinie wiec jestem dobrej mysli.
Co do koloru to 4300 jest podstawowy:
zarniki philipsa d2s 85122 to kolor 4300.
żarniki philipsa d2s 85122+ to kolor 4800.
[ Dodano: 2011-02-09, 14:59 ]
kupilem tez te philipsy 85122+ - dzisiaj przyszly i maja taki zolty proszek jak na zdjeciu powyzej, a sa nowe, czy to znaczy ze sa uzywane i stare?
![Obrazek]()
Co do koloru to 4300 jest podstawowy:
zarniki philipsa d2s 85122 to kolor 4300.
żarniki philipsa d2s 85122+ to kolor 4800.
[ Dodano: 2011-02-09, 14:59 ]
kupilem tez te philipsy 85122+ - dzisiaj przyszly i maja taki zolty proszek jak na zdjeciu powyzej, a sa nowe, czy to znaczy ze sa uzywane i stare?
282KM 570Nm
I'v got petrol in my veins
I'v got petrol in my veins
- krawcraf
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krawiec
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Paliwo: Diesel
Witam,
Podepnę się pod temat. Jeden ksenon mi padł i trzeba było wymienić. Wymieniłem na w zasadzie identyczny osram z intercars. Niestety okazało się, że stary jeszcze działający świeci na lekko niebiesko a nowy na biało/żółto. Szlag mnie trafił więc pojechałem do sklepu (chyba zaufanego) i poprosiłem o drugi żarnik. Dostałem również d2s który po włożeniu świecił tak samo jak ten ostatnio wymieniony. Wcześniej miałem ładną niebieską poświatę (zwłaszcza na śniegu) a teraz jest biało/zółto. Pojechałem do sklepu gdzie kupiłem żarnik i Sprzedawca powiedział, że nie było innych odcieni żarników d2s. I podobno za jakieś kilka miesięcy zaczną swiecić tak jak stare... No nie wiem. Widziałem masę nowych samochodów vag czy bmw gdzie ich ksenony dają właśnie taką poświatę. Mam podróby czy faktycznie są różne odcienie tych żarników?
Podepnę się pod temat. Jeden ksenon mi padł i trzeba było wymienić. Wymieniłem na w zasadzie identyczny osram z intercars. Niestety okazało się, że stary jeszcze działający świeci na lekko niebiesko a nowy na biało/żółto. Szlag mnie trafił więc pojechałem do sklepu (chyba zaufanego) i poprosiłem o drugi żarnik. Dostałem również d2s który po włożeniu świecił tak samo jak ten ostatnio wymieniony. Wcześniej miałem ładną niebieską poświatę (zwłaszcza na śniegu) a teraz jest biało/zółto. Pojechałem do sklepu gdzie kupiłem żarnik i Sprzedawca powiedział, że nie było innych odcieni żarników d2s. I podobno za jakieś kilka miesięcy zaczną swiecić tak jak stare... No nie wiem. Widziałem masę nowych samochodów vag czy bmw gdzie ich ksenony dają właśnie taką poświatę. Mam podróby czy faktycznie są różne odcienie tych żarników?
- pama
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Tomasz
- Silnik: 3.0 220KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
panowie,
podstawowy blad jaki (chyba) robicie, to nieodpowiednia barwa/temperatura zarnika
arekjask napisal jaka powininna byc, choc nie jestem i do tego pewien, radzilbm zajrzec do instrukcji albo poszukac na necie.
Informacji jest na pewno od groma
I wymienic lewy+prawy jednoczesnie. Zarniki sie zuzywajaa konczac zywot zaczynaja swiecic na pomaranczowo/fioletowo.. etc.
Oto przykladowy zakres barw:

podstawowy blad jaki (chyba) robicie, to nieodpowiednia barwa/temperatura zarnika

arekjask napisal jaka powininna byc, choc nie jestem i do tego pewien, radzilbm zajrzec do instrukcji albo poszukac na necie.
Informacji jest na pewno od groma

I wymienic lewy+prawy jednoczesnie. Zarniki sie zuzywajaa konczac zywot zaczynaja swiecic na pomaranczowo/fioletowo.. etc.
Oto przykladowy zakres barw:

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi Iwo
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Kontakt:
Ogólne ksenon powinien świecić czysto białym światłem. Bardzo dobre są żarniki Philips Ultra Blue na nich pisze ze barwa to 6000k ale tak naprawdę przy rozpalaniu się świecą tylko chwile dłużej na niebiesko a później już czyściutkie białe światło. Cena dość wysoka bo sztuka kosztuje 320 zł. Użytkownik Ssmile kupił właśnie te żarniki do swojej BMW i jest bardzo z nich zadowolony.
Pozdrawiam
Pozdrawiam