Ja mam zwykle h7 i jakosc swiatla to po prostu jakas tragedia. Dlugie to wogole jakieś nieporozumienie. W c5 mam reflektory z allroada i tu dlugie z zarowkami podajze h9 swieca super.
Teraz kupilem za grosze bixenony z wypalonymi odblysnikami i chce je przerobic na koito. Jesli ktos ma jakies wskazowki co do zamiany ze zwykłego h7 prosze pisac. Zderzak ze spryskami juz jest.
Koito BiLED w A6 C6.
Zajmuje się przerobkami i naprawą oświetlenia samochodowego. Z tego względu mam świra na punkcie mocnych świateł z przodu. Z ciekawości założyłem sobie koito bi led 3a. Powiem krótko-jest słabo. Zdecydowanie nie polecam. Montaż soczewek przez otwór z tylu lampy to odwalanie dziadostwa bo powstaje wielka dziura między soczewka a maskownicą i jak to później wygląda. Wracając do sedna.... nie można oczekiwać cudów po jednym chipie led na projektor. Dobry palnik xenon i dobry projektor bije koito led na głowę i to zdrowo.
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam,Bubus pisze:... Teraz w zależności czy sam będziesz robił czy komuś to zlecisz jest rzeźbienia z mocowaniem bo trzeba kawałek wyciąć i jeżeli montaż od tyłu to może być problem z założeniem tego pierścienia ozdobnego - bez niego była by szczelina pomiędzy soczewką a otworem na soczewkę. Gdy go nałożysz na soczewkę jest luz koito jest ciut mniejsza. Ja mam przerobione troszkę mocnowanie tak aby pasowało to ale ogólnie
jest problemem założenie tego od tyłu...
jak rozwiązałeś problem tej szczeliny? Mój mechanik wziął się za wymianę, ale poddał sie ze względu właśnie na tę szczelinę i powiedział, ze nie będzie mi oszpecał samochodu...
Skąd wziąłeś ten pierścień, żeby szczelinę zamaskować?
Masz jakieś fotki jak to wygląda u Ciebie?