Witam, mam taki problem z zamkiem w AUDI A6 C6, otóż wymieniałem zamek od strony kierowcy bo nie otwierał się za pomocą pilota (tylko z kluczyka).
Po wymianie zamka z pilota działa wszystko jak należy, ale mam taki problem teraz z samym kluczykiem:
Nie mogę otworzyć zamka kluczykiem jeśli auto jest zamknięte. W momencie kiedy auto (zamek) jest otwarte to wtedy mogę otworzyć auto kluczykiem, oczywiście auto (zamek) już jest otwarte, ale chodzi o to, że słychać że zamek otwiera drzwi i auto sygnalizuje otwarcie światłami. Reasumując, podchodzę do zamkniętego pilotem auta, wkładam kluczyk, przekręcam aby otworzyc i nic się nie dzieje. Wyciągam kluczyk, otwieram auto za pomocą pilota, zamek się otwiera po czym wkładam kluczyk i przekręcam żeby auto otworzyć (oczywiscie juz jest otwarte) i wtedy slychac otwieranie zamka i auto sygnalizuje mi światłami, że je otwieram. Bardzo proszę o pomoc.
Kluczyk nie otwiera drzwi po wymianie zamka
- sabuk2006
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kazimierz
- Rocznik: 2001
- Moje auto: Allroad C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7T 250KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Re: Kluczyk nie otwiera drzwi po wymianie zamka
Witam.
Zrobiłbym tak, jak masz możliwość to wróć do starego zamka ale wcześniej zamień mikrostyk z tego nowego zamka, zamontuj i sprawdź czy działa.
Prawdopodobnie masz w starym zamku uszkodzony mikrostyk a w nowym coś jest nie tak z mechanizmem otwierania.
Pozdrawiam.
Zrobiłbym tak, jak masz możliwość to wróć do starego zamka ale wcześniej zamień mikrostyk z tego nowego zamka, zamontuj i sprawdź czy działa.
Prawdopodobnie masz w starym zamku uszkodzony mikrostyk a w nowym coś jest nie tak z mechanizmem otwierania.
Pozdrawiam.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8 TFSI 190KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Re: Kluczyk nie otwiera drzwi po wymianie zamka
U mnie po wymianie zamka na zamiennik żeby auto otworzyć z kluczyka trzeba kręcić kluczykiem tak jakbym zamykał. Czyli otwieranie kluczykiem działa odwrotnie.Jak zamykasz to otwiera a jak otwierasz to zamyka . Nie wiem dla czego tak jest czy coś z zamkiem czy coś źle zamontowali . Grunt ,że awaryjnie otworzę auto z klucza. Sprawdź może też tak masz.
2.0 TFSI In progress
230KM 320Nm
Koito Bi Led
Eibach pro kit
Kierownica Sline
Poliftowy przód
Spoiler s-line
230KM 320Nm
Koito Bi Led
Eibach pro kit
Kierownica Sline
Poliftowy przód