Mam do Was pytanie. Jak już zapewne zauważyliście w naszych 4F jak się naciśnie manetkę od kierunków to kierunek mruga trzy razy samoczynnie (niby chodzi tu o jakiś komfort, tak?). Może i głupie pytanie i zaraz się zacznie milion pytań dlaczego ale, czy da radę to jakoś dezaktywować by mrugnęło tylko raz?
ja jak pykne krotko to mryga raz,a jak pykne troche dluzej to mrygaja trzy razy ...musisz to wyczuc klakson ...ale jest tez mozliwa dezaktywacja tej funkcji vcds tylko nie pytaj jak,bo nie wiem.trzebaby poszperac na wiki.de albo rosstechu.pozdro
U mnie w Sprinterze akurat krótkie pyknięcie powoduje trzy mrugnięcia. a dłuższe (około 0,5sek) przytrzymanie, tylko pojedyncze mrugnięcie. Tak jak pisze tomcio77 musisz wyczuć.
Ja mam pytanie z innej beczki a nie chce zakładać nowego tematu. Po zamknięciu samochodu powinien sie cały czas świecić trójkąt na guziku od świateł awaryjnych? Ostatnio wieczorem zauważyłem ze świeci non stop a tydzień temu zakładalem alarm i nie wiem czy przy montażu coś pokonali czy tak ma byc????
Znalazłem taki opis:
"Address 09, Central Electronics. Select function 10, Adaptation. In the Adaption window, go to Channel 02. Note the stored value (original is 3). Set the new value to the number of flashes you want, and then test the output. If the test gives you the desired output, key SAVE, then DONE".
Jak ktoś ma pod ręką VCDS'a niech sprawdzi i da znać.
Pozdro.