Ibiza6J0, Oczywiście że się da tylko jest troche roboty. Nowe moduły drzwiowe do keyless, przewody, nowy tunel z przyciskami, stacyjka + kluczyk.
Pozdrawiam
Ibiza6J0, Jeżeli założysz keyless go to będziesz miał te funkcje o których pisałeś. No zależą od najprostszej rzeczy. Po prostu ktoś przy zakupie nowej audi z Salonu nie dokupił tej opcji keyless i tyle
No to chyba faktycznie nie będę tego robić a mam jeszcze takie pytanie może mi ktoś wytłumaczyć co za odpowiada każda z liter w automacie ? tj: P R D N S
R-to jazda do tyłu to wiem
D-do przodu
N-to jak w manualnej luz
P-
S-
Ok ale za co odpowiada każda funkcja i co można robić na niej ;D tzn wyjaśnię kiedy i po co mogę czy mam wbijać parking - P ?
Sry za takie banalne pytania ale to będzie mój pierwszy automat w życiu aha i słyszałem coś takiego że przed wbiciem D czy R trzeba trzymać hamulec który w momencie gdy już wbijemy bieg przez nas obrany trzeba popuszczać delikatnie i auto same pojedzie bez gazu prawda to ?
Ostatnio zmieniony 17 maja 2012, 21:19 przez Ibiza6J0, łącznie zmieniany 1 raz.
p wbijasz jak zaparkujesz lub wysiadasz z auta,a jak wrzucisz s to skrzynka ma inna charakterystyke tzn.inaczej zmienia biegi,redukuje przy wyzszych obrotach
A co z tym hamulcem nożnym jeżeli chce odpalić samochód mając go na P muszę go wciskać czy wystarczy kluczyk i odpalamy ? I jeszcze jedno czy zawsze gdy parkuje samochód np: w garazu muszę go dać na P jeżeli zapomnę i zostawię do na D może się coś nie miłego wydarzyć ?
nie mam automata,ale z reguly przy odpalaniu auta naciska sie hamulec,a co do drugiego pytania to nic sie nie stanie jesli w garazu nie masz z gorki moze byc na d ale zaciagnij reczny.
Co do parkowania na wzniesieniach, to aby nie obciążać blokady skrzyni biegów, najpierw włączaj hamulec ręczny a potem dopiero wybieraj tryb 'P' Oczywiście cały czas trzymając hamulec 'nożny'...
Dzięki wielkie za pomoc na pewno jeszcze często będę tu zaglądać aha może jeszcze mi powiecie jedną rzecz na dzisiaj czytałem na forum dużo o MMI i tutaj moje pytanie na chwile obecną która wersja jest najnowsza i jak to sprawdzić jak już moją bestyjkę odbiorę ?