[a6c6] jakie żarówki w a6 c6
Czy do C6 stosuje się żarniki D2S czy D3S. Ale mam jeszcze jedno pyt... poprzedni właściciel wymienił chyba tylko jeden żarnik i jedna strona świeci niby ok( wizualnie białe światło), ale druga znacznie gorzej( wizualnie światło żółte). Po teście na urządzeniu do poziomu ustawień świateł wszystko jest ok ale dziwi mnie fakt że obydwie lampy pokazują taka sama wartość "15" luksów czy jak to się zwie... czy to jest możliwe że przez wypalone żarniki jest tak niska skuteczność, przy czym jedno światło świeci na żółto a drugie na biało i taki sam poziom czyli 15?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Szymon
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Panowie czy posiada ktoś pełną rozpiskę żarówek i przede wszystkim prawdziwą!
to co tu piszecie mija się z prawdą ... np żarówki cofania w wersji z ledami są dla mnie niezidentyfikowane
?? :shock:
może ktoś wie jak się one nazywają? na pewno nie w21w, w18w, p21w też nie tak jak to piszą co po niektórzy!
![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
to co tu piszecie mija się z prawdą ... np żarówki cofania w wersji z ledami są dla mnie niezidentyfikowane

może ktoś wie jak się one nazywają? na pewno nie w21w, w18w, p21w też nie tak jak to piszą co po niektórzy!
Szymon 380 hp:)
- Abster
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Abster
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Zobacz tu :casanovva pisze:czesc, chce u siebie zamontowac oswietlenie led. ma ktos moze dokladna liste zarowek lacze z drzwiami itp. ktore nalezy kupic.
[a6 c6] jakie led wewnatrz kabiny/drzwi
Oryginalna pełna opcja S-Line
-
- Forum Audi A6 / A7
Palniki OSRAM D2SFanAudi pisze:Witajcie..
Może wiecie również, jakie żarówki xenonowe (żarniki ) zamontowane są w Audi A6 3.0 TDI z 2008 roku ( bixenon zwykły ) ? .. Moje świącą już dość kiepsko, skąd chciałbym założyć fabrycznie nowe.. Interesują mnie żarówki naprawdę dobrej jakości.. Może w związku z tym wiecie, jaki rodzaj.. oraz jakiej firmy żarówki najlepiej kupić ?
Pozdrawiam i z góry dzięki..
[ Dodano: 2016-02-06, 18:32 ]
TYLKO I WYŁĄCZNIE PALNIKI OSRAM D2S dodam jeszcze ze XSENON i BIXSENON to ta sama zarówka D2S nie ma zarówek bixsenon ale ty masz lampy bi xsenon rózni sie to tym ze w soczewce jest klapka na elektromagnesie i podczas włączania na swiatła długie klapka sie opuszcza i cały promien z soczewy wali do przodu i masz długie to cała róznicaFanAudi pisze:Witajcie..
Może wiecie również, jakie żarówki xenonowe (żarniki ) zamontowane są w Audi A6 3.0 TDI z 2008 roku ( bixenon zwykły ) ? .. Moje świącą już dość kiepsko, skąd chciałbym założyć fabrycznie nowe.. Interesują mnie żarówki naprawdę dobrej jakości.. Może w związku z tym wiecie, jaki rodzaj.. oraz jakiej firmy żarówki najlepiej kupić ?
Pozdrawiam i z góry dzięki..
- wariat12233
- Forum Audi A6 / A7
moc 30% wieksza i temp 30% wieksza, nie martwił bym sie błedem a wytopieniem gniazda żarówkivikus pisze:Cześć,
Odgrzeję kotleciora. Czy ktoś próbował w Awancie na ledach włożyć w miejsce żarówki cofania W16W żarówkę W21W?
Wejść, wejdzie bo są w podobnych wymiarach tylko czy nie będzie komunikatu o spalonej żarówce? Moc żarówki większa o ponad 30%.
Pozdr...
Bądź modny - myśl samodzielnie.
czyli z tego wynika, że - zakładając teoretycznie, że nie ma ksenonów - żarówka H7 może zostać zastosowana zarówno do świateł krótkich, jak i przeciwmgielnych?Wysłany: 2014-01-18, 03:10
• ?wiatła pozycyjne przód: W5W
• ?wiatła pozycyjne tył: P21W
• ?witała krótkie: H7 lub ksenon D2S
• ?wiatła drogowe: H1 lub D2S
• Kierunkowskazy przednie: PY21W
• Kierunkowskazy tylne: PY21W
• Kierunkowskazy boczne: WY5W
• ?wiatła cofania: P21W
• ?wiatła stopu: P21W
• ?wiatła przeciwmgielne przednie: H7
• ?wiatła przeciwmgielne tylne: H21W
• Oświetlenie tablicy rejestracyjnej: C5W