Jak zresetować TPMS in MMI
-
- Forum Audi A6 / A7
Jak zresetować TPMS in MMI
Witam, mój problem jest następujący, podczas jazdy pojawiła się w aucie kontrolka z nieprawidłowym ciśnieniem w oponach. Pojechałem na wulkanizacje dopompowali mi, ale kontrolka nie znikła. Przeczytałem, że powinienem zresetować TPMS in MMI. Dzwoniłem do serwisu Audi, oglądałem filmiki na youtube jak to zrobić. Wszędzie mówią i pokazują, że powinienem kliknąć CAR potem SETUP i z listy wybrać ikonkę Tire Pressure Setup, ale w moim wozie są wszystkie inne opcje co na filmach ale tej akurat nie ma. Znajomy podpinał komputer do samochodu i mówił, że nie ma błędów w działaniu tego systemu monitorującego ciśnienie, wystarczy go zresetować, ale nikt nie wie gdzie. Moje pytanie brzmi czy ustawienia o które mi chodzi mogą być w innym miejscu jak car i setup ? Czy może ich brak jest związany z jakąś inną awaria lub brakiem w komputerze samochodu. Proszę o podpowiedzi z góry uprzejmie dziękuję i pozdrawiam.
sebastiangda, rad z tego linku próbowałeś (z zapłonem): http://forums.audiworld.com/showthread.php?t=2768143 ?
P.S. Przeniosłem Ci temat do odpowiedniego działu
P.S. Przeniosłem Ci temat do odpowiedniego działu

-
- Forum Audi A6 / A7
Dziękuję za przeniesienie, zanim pojawiła się odpowiedź odnośnie działu napisałem w dziale który wydał mi się słuszny, przepraszam. Czytałem treść strony którą pan wysłał, ale niestety w tamtym przypadku opcje związane z ciśnieniem znajdowały się gdzie wszyscy mi podpowiadają, u mnie niestety ich nie ma. Dziękuję za szczere chęci. Pozdrawiam
- stinger
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Ja w A6 miałem system monitorowania ciśnienia w oponach ale bez kontroli w MMI (miałem MMI basic plaus). Gdy założyłem koła bez czujników system kontrolką informował ,że jest nie aktywny (kontrolka przebitej opony - przekreslona). Po dokupieniu czujników i zamontowaniu, po przejechaniu 100 metrów system sam skalibrował czujniki i kontrolka znikła.
U Ciebie obstawialbym awarie któregoś z czujników w kołach lub np. awarie anteny ( w sedanie za szyba tylną). Takie są moje na szybko przypuszczenia
U Ciebie obstawialbym awarie któregoś z czujników w kołach lub np. awarie anteny ( w sedanie za szyba tylną). Takie są moje na szybko przypuszczenia