Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C6] Jak zamontowac swiatla LED

Elektryka
ODPOWIEDZ
lfc
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C6] Jak zamontowac swiatla LED

Post autor: lfc » 02 gru 2010, 13:21

Wiatm wszystkich klubowiczow,
Mam maly problem otoz zamontowalem swiatla led do swojego audi a6 c6. Swiatla maja homologacje itd. Podlaczylem je bezposrednio pod swiatla postojowe(parkowania). Swiatla sie ladnie wlaczaja wszystko jest ok. Problem pojawia sie gdy mam wlaczyc swiatla drogowe badz jesli czujnik zmierzchu je wlacza bo swiatla led nie gasna. :-(
Szukam odp na ten temat juz od jakiegos czasu i nic. Pyatnia juz takie byly i osoba pytajaca spotykala sie z fala krytyki badz adp byly nie na teamt badz ktos dostawal odp ale bardzo malp precyzyjna ktora nie rozwiazuje problemu. Moze mi ktos pomoc i powiedziec co musze zrobic by swiatla gasly tzn jak to podlaczyc?

Nazywaj poprawnie tematy zgodnie z Regulaminem stosując tagi!
Poprawiłem!
Ostatnio zmieniony 03 gru 2010, 19:44 przez lfc, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Bexa
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Bexa » 03 gru 2010, 18:02

lfc

ale pojechales :D, zamontowałeś światła led ( rozumiem ze chodzi o to ze zamontowałeś "żarówkę" oparta na ledach odpowiadajaca zamieniajac ja za zarowke postojowa )

ale "...swiatla maja homologacje " to znaczy ze kupiles i zamontowales cale lampy przednie albo od s6 albo rs6 albo jakies po lifcie z ledami w kloszu ?
Obrazek

lfc
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: lfc » 03 gru 2010, 19:42

Witam,
Sa ta swiatla firmy osram. kupilem je z internetowego skelpu. Wg producenta maja wszystkie oznaczenia zgodne z unijnym prawem. Swiatla te maja ok 20cm dlugosci i skladaja sie z 5 zarowek badz ledow diod jak kolwiek bysmy ich nie nazwali. Wbudowalem je w grill od halogenow i podlaczylem pod postojowki.

Awatar użytkownika
slaby
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: slaby » 03 gru 2010, 20:02

witam
Jak masz zarowki do jazdy dziennej 21W ,to polacz ledy z nimi :mrgreen:
pozdro <ok>

lfc
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: lfc » 03 gru 2010, 21:08

witam ponowie
widze ze bedzie ciezko z uzyskaniem odp na moje pytanie. poczekam moze ktos mi jednak poradzi jak to zrobic

Awatar użytkownika
Bexa
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Bexa » 04 gru 2010, 11:09

No to juz wszystko jasne

http://allegro.pl/osram-swiatla-do-jazd ... 33529.html

No i niestety nie beda sie sciemniac/ gasnac bo nie masz sterownika odpowiadajacego za ich "sciemnianie"

sterownik taki chodzi po ok 400zl na necie

http://allegro.pl/sterownik-modul-lampy ... 02723.html

ja mam taki do sprzedania za 150zl

link do mojej starej aukcji
http://allegro.pl/led-audi-s6-sterownik ... 65165.html

ps. podlaczyles je jako postojowki a przeciez postojowki nie gasna jak wlaczysz swiatla to wiesz jak mogly ci ledy gasnac jak caly czas plynie tam prad ;)

pozdro
Obrazek

lfc
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: lfc » 04 gru 2010, 12:38

Dziekuje pieknie Bexa,
Wszystko jest dokladadnie jak napisales. Widze ze masz pojecie na ten temat wiec z gory dziekuje za pomoc.
Wczoraj obserwowalem jak sie zachowuja poszczegolne swiatla i postojowe sie nie wylaczaja. Tak jak pisales prad plynie tam wiec drl sie nie wylaczaja
Dziekuje za linki. Sam znalazlem cos takiego w bardzo przystepnej cenie.Napisz co sadzisz.
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... K:MEWAX:IT

Niestety nic nie pisza o tym ze swiala sie sciemniaja tylko ze sie wylaczaja. Napisze do sprzedawcy i zapytam sie dokladnie jak to dziala.

Jesli nie bedzie to nic interesujacego to odezwe sie do ciebie odnosnie twojego linka.

Pozdro

Awatar użytkownika
Bexa
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Bexa » 04 gru 2010, 16:38

No cena jak najbardziej konkretna, pytanie wlasnie tylko jedno bo z opisu aukcji wynika ze ledy sie wyłączą jak odpalisz swiatla a nie sciemnia o ok 50%

ps. jak cos to cene mozemy jeszcze troche renegocjować ;)

pozdro
Obrazek

lfc
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: lfc » 04 gru 2010, 23:04

Witam
Wyslalem emaila do tego sprzedawcy i zobaczymy co napisze. Wziolbym ten modul od ciebie ale problem jest w tym ze obecnie autko mam w uk i za tydzien wracam do polski wiec bedzie za malo czasu by ten modul mi doszedl.
Jesli kupie ten od ciebie albo ten z aukcji to jak wyglada podlaczenie? Musze cos grzebac w Vagu czy tylko podlaczam kable plus minus swiatla itd i bedzie dzialac. Pytam sie bo mam jakies tam male pojecie ale expertem to bym sie nie nazwywal :-D

Pozdro

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja