Witam wszystkich forumowiczów.
Wiem, że można znaleźć kilka podobnych tematów odnośnie wymiany skrzyni z automatu na manualną skrzynię ale dość dobrze opisany jest tylko model C5.
Bardzo chciałbym aby wspólnie móc utworzyć konkretny temat, jak to zrobić w modelu C6.
Dziękuję z góry za zbędne komentarze typu: "po co, dlaczego wymiana a nie naprawa", itp itd.
A więc czy ktoś z szanownych forumowiczów mógłby uchylić rąbka tajemnicy gdzie podpiąć kabelek od czujnika skrzyni biegu wstecznego (niebiesko-czerwony) z 11-go pinu wtyczki białej w podszybiu? W instalacji wnętrza A6 C6 z automatem pozycja 11 białej kostki jest pusta.
Byłoby wyśmienicie gdyby podłączyć ten kabelek do głównego modułu elektroniki żeby ten załączał światła biegu wstecznego oraz uruchamiał parktronic.
Wiem, że można zrobić dodatkową instalację i kombinować coś z rezystorami ale nie chciałbym robić tego na krótko tylko dopiąć to do istniejącej już instalacji.
Bardzo proszę o podpowiedzi co trzeba zrobić żeby wszystko działało jak trzeba.
Ewentualnie jeśli ktoś posiada pinologię modułu elektroniki opisy wszystkich wtyczek to bardzo proszę o udostępnienie.
[ Dodano: 2017-10-10, 01:11 ]
Dziękuję bardzo za duże zainteresowanie tematem.
Jestem pewien, że wiele osób boryka lub borykało się z taką przeróbką i pewnie wielu z nich udało się w sposób prosty lub bardziej prosty rozwiązać ten problem. Szkoda tylko, że nikt nic nie napisał...
Problem rozwiązałem sam z miernikiem w ręku i po rozkręceniu części kokpitu.
Jeśli to jest jakaś tajemnica "fachmanów" to może i ja nie będę się rozpisywał.
Napiszę tylko, że nie trzeba rzeźbić nowej instalacji do obu tylnych lamp i co najmilsze dla oczu i uszu to to, że parktronic (w moim przypadku tył) również się załącza a więc żadnego druciarstwa nie trzeba robić.
W razie gdyby ktoś potrzebował tych informacji to proszę pisać na PW.
[A6 C6] Gdzie podać sygnał wstecznego po zmianie skrzyni
[A6 C6] Gdzie podać sygnał wstecznego po zmianie skrzyni
Śpiesz się powoli- zawsze zdążysz się spóźnić!
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Patryk
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Re: [A6 C6] Gdzie podać sygnał wstecznego po zmianie skrzyni
Witam czy ktoś znalazł podłączenie czujnika wstecznego w C6 po wymianie skrzyni z multi na manual? Kombinowałem z białą wtyczka w podszybiu i z modułem w bagażniku ale nie udało się dojść do ładu. Auto tak kupiłem, ktoś zmienił skrzynie i odpalił i tak zostawił nie podłączając tempomatu i wstecznego