Gdzie jest moduł tempomatu?
-
Wiatrak
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Waldek SILNIK ASB
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 BMK 224KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
Być może. Ale tego się może dowiem późnym popołudniem. Teraz samochód jest u elektronika. Nie ma błędu od tego czujnika ale będzie wgrywał nowy flash bo jest podejrzenie, że aktualny soft po wyprogramowanieu DPF'a nie pokazuje wszystkich błędów albo jest jakiś element kodu uszkodzony. Załóżmy, że to czujnik w skrzyni. Jakie koszty? Nie mogę jakiegokolwiek linka do tego czujnika znaleźć
[ Dodano: 2018-09-06, 07:25 ]
Niestety, elektronik mi spierd... Wgrał cos po czym nastąpił koniec komunikacji z ECU. Teraz ratuje komputer z jakimś kolegą. Samochód uziemiony. Ciągle schody... A facet ma dobre opinie i jestem u niego któryś raz. Zawsze wykonywał dobra robotę a teraz się tłumaczy, że raz na 100 przypadków to się zdarza.
[ Dodano: 2018-09-06, 07:25 ]
Niestety, elektronik mi spierd... Wgrał cos po czym nastąpił koniec komunikacji z ECU. Teraz ratuje komputer z jakimś kolegą. Samochód uziemiony. Ciągle schody... A facet ma dobre opinie i jestem u niego któryś raz. Zawsze wykonywał dobra robotę a teraz się tłumaczy, że raz na 100 przypadków to się zdarza.
Pozdrawiam,
Waldek
Waldek
-
yarowsc
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Jarek
- Rocznik: 2016
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
w tamtym roku klient pojechał do ASO aby wkodować wymiane DPF-u. tak mu zrobili, że z ASO już nie wyjechał. przyszli z faktura ProForma na nowy sterownik -3800pln - " bo tamten oryginalny był juz uszkodzony a u nich w ASO padł całkiem"
. wóz został w ASO, klient przyjechał do mnie po drugi używany ECU, zawiózł do ASO, zamontowali, zrobili :shock: , przyjechał do mnie jeszcze raz, postawiłem na nogi jego oryginalny ECU i został klientowi drugi "zapasowy". tak więc takie rzeczy, nawet w ASO