Gasnący prawy bi-xenon
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2004
- Moje auto: S6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 4.2 ARS 299KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Gasnący prawy bi-xenon
Witam.
Mam problem z bi-xenonem. Po włączeniu swiateł mijania na około 30s. Zapalają się oba zarniki po czym jeden gaśnie, głównie prawy. Wymontowalem lampy i sprawdziłem napięcie na pinach, na prawą lampę nie dochodzi +12V. Po wyłączeniu i włączeniu ponownie lamp ta sama sytuacja, czasami za którymś razem załamie A czasami nie.
Ponadto w lewym przeciwmgielnym przednim również nie ma zasilania. Wygląda to na jakiś przekaznik/moduł. Co o tym myślicie?
[ Dodano: 2020-02-27, 21:58 ]
Może chociaż ktoś pokaże mi drogę od włączenia świateł do reflektora. Gdzie są moduły lamp przednich i jak je znaleźć.
Mam problem z bi-xenonem. Po włączeniu swiateł mijania na około 30s. Zapalają się oba zarniki po czym jeden gaśnie, głównie prawy. Wymontowalem lampy i sprawdziłem napięcie na pinach, na prawą lampę nie dochodzi +12V. Po wyłączeniu i włączeniu ponownie lamp ta sama sytuacja, czasami za którymś razem załamie A czasami nie.
Ponadto w lewym przeciwmgielnym przednim również nie ma zasilania. Wygląda to na jakiś przekaznik/moduł. Co o tym myślicie?
[ Dodano: 2020-02-27, 21:58 ]
Może chociaż ktoś pokaże mi drogę od włączenia świateł do reflektora. Gdzie są moduły lamp przednich i jak je znaleźć.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Moje auto: S6 C6
- Silnik: 4.2 ARS 299KM
- Paliwo: Benzyna+LPG
Jak on wygląda? Może kwestia wymiany załatwiła by sprawę...mat1324 pisze:Wszystkim steruje bord, który jest nad nogami kierowcy.
aha, zapomniałem... Po włączeniu świateł drogowych działa tylko bi-Xenon, lampa od długich nie zapala się, kurde o co tu chodzi?? może to faktycznie ten sterownik spod kiery??
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Maciek
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Paliwo: Diesel