Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

elektryka- 5 problemów w jednym tylko aucie(MMI,blokada,kont

Elektryka
ODPOWIEDZ
koncio123
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

elektryka- 5 problemów w jednym tylko aucie(MMI,blokada,kont

Post autor: koncio123 » 10 cze 2013, 21:57

Cześć wszystkim!!!

od niedawna jestem posiadaczem A6C6 rocznik 2005 przed zakupem wszystko działało elegancko. teraz zaczyna sie sypac;/
mam problemy związane z elektryką:

1)
pierwszy to taki, że MMI nieraz działa nieraz nie. tzn jezeli chce wejść w funkcję CAR i ustawiać jakieś funkcjje to niestety nie mogę pisze cos tam Avible tylko dostep do akumulaatora jest gdzie pokazuje 100 % nieraz to działa bez problemu.. <mysli>

2)
to to że blokują mi sie wszstkie drzwi oprócz kierowcy od zewnątrz. w MMI mam wszystko ustawione na OFF ale i tak blokuje ...

3)
nieraz przy odpalaniu zapala mi się informacja ze mam padniętą żarówkę. ale cholera za każdym razem obchodze auto i nic nie widać . tzn wszystko widac bo wszystkie świecą <glupek>

4)
kolejny z problemów to taki ze ogrzewanie mam ustawione na max zimne- ze środkowych i dolnych paneli takie wieje, natomiaast z nawiewów obok drzwi i na podszybiu wieje ciepłe albo i gorące <wnerw> "bądź mądry i pisz wiersze"

5) o to juz piąty problem- to po ok 10 min drogi zapala mi sie błąd ESP, po podpięciu do kompa pisze że to obciążenie silnika kasowanie nic nie pomogło..

pomoże ktoś coś? bo nie zdążyłem sie nacieszyć autem :( pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 11 cze 2013, 11:34 przez koncio123, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
stinger
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Damian
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 ASN 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: stinger » 10 cze 2013, 22:05

koncio123 pisze:4)
kolejny z problemów to taki ze ogrzewanie mam ustawione na max zimne- ze środkowych i dolnych paneli takie wieje, natomiaast z nawiewów obok drzwi i na podszybiu wieje ciepłe albo i gorące "bądź mądry i pisz wiersze"
na niektóre Twoje problemy wystarczy zerknąc do wyszukiwarki oto wynik:
a6-c6-gorace-powietrze-bucha-z-klimy-vt57676.htm#620409

Awatar użytkownika
UneeK
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Tomek
Rocznik: 2010
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 CDUC 245KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel

Post autor: UneeK » 10 cze 2013, 22:57

Wcześniej wszystko chodziło? Instalowałeś nowy software? Masz wodę w podszybiu? Napisz coś więcej a w pierwszej kolejności podłącz VCDS'a i wstaw błędy !

P.S. pkt 4). cylinderki do czyszczenia - podążaj za wskazówką stinger'a.

koncio123
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: koncio123 » 10 cze 2013, 23:43

cześć!
dzięki STINGER za link jutro zerknę na to - cylinderki idą do czyszczenia...
UneeK auto mam niecały miesiąc. wszystko chodziło do tej pory ok.
jezeli chodzi o punkt 1 to dzisiaj bawiłem się tymi funkcjami, za jakis czas brak mozliwosci wejscia, później wszystko działa... <wnerw>
czy instalowałem nowy software? nie auto jak wspomniałem mam krótko więc jeszcze nie, a propos- wiesz ile coś takiego moze kosztować??
pkt 2 z drzwiami mam tak ze nieraz działa nieraz nie tez nie wiem o co kaman...
pkt3 z żarówką nie jest to jakies uciążliwe ale błąd jest na wyswietlaczu co denerwuje- ale to najmniej uciążliwe ze wszystkich problemów..
pkt 4 to też nie wiem co to za błąd-
a pkt 5 to postaram się zrobić

prosze poradźcie coś ..dzieki i pozdrawiam koncio123

fora audi

Re: elektryka- 5 problemów w jednym tylko aucie(MMI,blokada,

Post autor: fora audi » 12 cze 2013, 10:21

koncio123 pisze:Cześć wszystkim!!!

od niedawna jestem posiadaczem A6C6 rocznik 2005 przed zakupem wszystko działało elegancko. teraz zaczyna sie sypac;/
mam problemy związane z elektryką:

1)
pierwszy to taki, że MMI nieraz działa nieraz nie. tzn jezeli chce wejść w funkcję CAR i ustawiać jakieś funkcjje to niestety nie mogę pisze cos tam Avible tylko dostep do akumulaatora jest gdzie pokazuje 100 % nieraz to działa bez problemu.. <mysli>

2)
to to że blokują mi sie wszstkie drzwi oprócz kierowcy od zewnątrz. w MMI mam wszystko ustawione na OFF ale i tak blokuje ...

3)
nieraz przy odpalaniu zapala mi się informacja ze mam padniętą żarówkę. ale cholera za każdym razem obchodze auto i nic nie widać . tzn wszystko widac bo wszystkie świecą <glupek>

4)
kolejny z problemów to taki ze ogrzewanie mam ustawione na max zimne- ze środkowych i dolnych paneli takie wieje, natomiaast z nawiewów obok drzwi i na podszybiu wieje ciepłe albo i gorące <wnerw> "bądÂź mądry i pisz wiersze"

5) o to juz piąty problem- to po ok 10 min drogi zapala mi sie błąd ESP, po podpięciu do kompa pisze że to obciążenie silnika kasowanie nic nie pomogło..

pomoże ktoś coś? bo nie zdążyłem sie nacieszyć autem :( pozdrawiam
...czyby anglik po przekladce albo amerykan po powodzi ? sporo cos tego ..

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja