Działanie przycisku "Check"
Działanie przycisku "Check"
Witam!
W czasie jazdy nie wyświetlają mi się na FISie żadne żółte ani czerwone sygnały ostrzegawcze. Jeśli jednak użyję przycisku "Check" na postoju z uruchomionym silnikiem, na FISie wyświetla mi się kolejno kilka takich symboli (płyn do spryskiwaczy, temperatura płynu chłodzącego, etc...). Nie są jednak wyświetlane żadne dodatkowe informacje o usterkach, nie słyszę też żadnego dźwięku ostrzegawczego.
A teraz pytanie: czy takie zachowanie wskazuje na to, że mam jakieś problemy z układami, których symbole wyświetlają się na postoju? Przeczytałem instrukcję kilka razy, ale nie jest dla mnie jasne, czy tak jest.
W czasie jazdy nie wyświetlają mi się na FISie żadne żółte ani czerwone sygnały ostrzegawcze. Jeśli jednak użyję przycisku "Check" na postoju z uruchomionym silnikiem, na FISie wyświetla mi się kolejno kilka takich symboli (płyn do spryskiwaczy, temperatura płynu chłodzącego, etc...). Nie są jednak wyświetlane żadne dodatkowe informacje o usterkach, nie słyszę też żadnego dźwięku ostrzegawczego.
A teraz pytanie: czy takie zachowanie wskazuje na to, że mam jakieś problemy z układami, których symbole wyświetlają się na postoju? Przeczytałem instrukcję kilka razy, ale nie jest dla mnie jasne, czy tak jest.
- grzesiek1990
- Forum Audi A6 / A7
- pieniek812
- Forum Audi A6 / A7
- pieniek812
- Forum Audi A6 / A7
- pieniek812
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Czyli jeśli jest usterka np. brak płynu chłodniczego to idąc Twoim tokiem rozumowania nie pojawi się błąd dopóki sam nie przyciśniesz przycisku CHECK i nie wywołasz testu?0x4B25A pisze:Moim zdaniem nie jest to prawdą. On sprawdza stan poszczególnych czujników, których piktogramy wyświetla... w razie zapisanego w pamięci błędu, informuje o tym...kamil666 pisze:pokazuje co w razie awarii może się pojawić na wyświetlaczu,.
Jest to nieprawdą, bo błędy są wyświetlane na bieżąco wiec check jest tylko "testowy" na postoju.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Ryszard
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Absolutnie. To, że coś możesz sprawdzić później, nie znaczy, że tego wcześniej nie było... poza tym... napisałem wyraźnie: (...) w razie zapisanego w pamięci błędu (...), ergo, już tu sugeruję, że musiał się zapisać wcześniejkamil666 pisze:idąc Twoim tokiem rozumowania nie pojawi się błąd dopóki sam nie przyciśniesz przycisku CHECK i nie wywołasz testu?

camelllcamelll, dziękuję za print... chyba już nikt nie ma wątpliwości do czego służy ten przycisk i że jest to dokładnie opisane w instrukcji auta...