[A6 C6] doświetlanie zakrętów - co potrzebne
- Praulinka
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C6] doświetlanie zakrętów - co potrzebne
Witam
Może któryś z kolegów orientuje się co potrzebne jest do doposażenia swojej A6 C6 w opcję doswietlania zakrętów (halogen właczający sie przy skręcie i prędkości poniżej x - nie wiem jaka jest granica km/h).
Chodzi mi o doposażenie na oryginalnych częściach, nie kit'y z Helli czy inne sposoby.
Czy jest do tego extra sterownik, czy trzeba wymienić moduł komfortu (może ktoś wie na jaki nr?), czy trzeba nie daj boże ciągnąć jakieś nowe wiazki do halogenów i gdzies jeszcze?
Będę wdzięczny za wszelkie info.
Może któryś z kolegów orientuje się co potrzebne jest do doposażenia swojej A6 C6 w opcję doswietlania zakrętów (halogen właczający sie przy skręcie i prędkości poniżej x - nie wiem jaka jest granica km/h).
Chodzi mi o doposażenie na oryginalnych częściach, nie kit'y z Helli czy inne sposoby.
Czy jest do tego extra sterownik, czy trzeba wymienić moduł komfortu (może ktoś wie na jaki nr?), czy trzeba nie daj boże ciągnąć jakieś nowe wiazki do halogenów i gdzies jeszcze?
Będę wdzięczny za wszelkie info.
Wykonane upgrade'y:
- lusterko wsteczne fotochrom
- alu lato 245/45/18 i zima 235/45/18
- AMI + 250GB HDD
- TV + DVD z 500 GB HDD + monitory w zagłówkach
Plany
- system kontroli ciśnienia w oponach

- AMI + 250GB HDD
Plany
- Praulinka
- Forum Audi A6 / A7
Xenony mam, potrzebne skrętne oznacza potrzebę wymiany lamp?
Bo nie wiem czy ja źle sformułowałem posta, czy mówimy o tym samym - nie chodzi mi o doświetlanie zakrętów xenonami, tylko o opcję włączania się halogenu przy skręcie z włączonym kierunkowskazem.
Bo nie wiem czy ja źle sformułowałem posta, czy mówimy o tym samym - nie chodzi mi o doświetlanie zakrętów xenonami, tylko o opcję włączania się halogenu przy skręcie z włączonym kierunkowskazem.
Wykonane upgrade'y:
- AMI + 250GB HDD
Plany

- AMI + 250GB HDD
Plany
- Masta
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDUD 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
a niby do czego ma ci to posłużyć :-? ?Praulinka pisze:opcję włączania się halogenu przy skręcie z włączonym kierunkowskazem.
Ja rozumiem takie coś jak doświetlanie zakrętów, że jak skręcamy to doświetla się nam łuk a żeby było widać zakręt itd.
pewnie i o to koledze chodzi, ale dla mnie to był by zbędny bajer.tomekkk1 pisze:Czy chodziło Ci o ten post?
jedziemy drogą gdzie jest pełno aut, zaczynam mijać auta... jedno drugie zaraz 3cie too te światła nie zdążą się zgasić :lol:
A ciekawe co na to niebiescy by powiedzieli :-P
Jest - Volvo C70 II 2.5T
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2007
- Moje auto: S6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Tak, to oznacza potrzebę wymiany lamp, modułu poziomowania o którym wspomniałem i przekodowania bordnetza.Praulinka pisze:Xenony mam, potrzebne skrętne oznacza potrzebę wymiany lamp?
Co do halogenów - nie zauważyłem tej opcji przy AFS

pozdr
_TMr
Wykonane mody
:
C6:
- lustreko fotochrom
- bixenony (+AFS) z poziomowaniem i zmywaniem, LED
- MMI High, Navi, BT, TV, DVD, AMI
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7:
- ori kamerka, ori hak

C6:
- lustreko fotochrom
- bixenony (+AFS) z poziomowaniem i zmywaniem, LED
- MMI High, Navi, BT, TV, DVD, AMI
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7:
- ori kamerka, ori hak
moj kolega jest w trakcie robienia tego, przerobil mi cala instalacje w aucie wraz z wymiana modulow mocy i lamp by lampy RS6 dzialaly tak jak powinny dzialac (zamiast przerobek). Moim skromnym zdaniem z tym doswietlaniem tj gra nie warta swieczki, chyba ze sie jest z tego typu majsterkowaniem za pan brat tak jak on i ma sie na to czas.
Cześć!
Odgrzewam stary temat, niestety nie znalazłem nigdzie odpowiedzi na pytanie z tego postu.
Przy okazji może wprowadzimy jednolite określenie tematu:
"Doświetlanie zakrętów" to funkcja realizowana tylko przez halogeny przeciwmgielne przy włączonym kierunku i niskiej prędkości.
"Reflektory skrętne" to funkcja która jest w głównych lampach RS6 - bixenon lekko skręca przy ruchach kierownicą.
Autor postu pyta o doświetlanie zakrętów. I ja też.
W wersji poliftowej jest to standard.
Na forum Audi A5 znalazłem informację, że w A5 jest to aktywowane w module 09.
Niestety u siebie nie mam tam żadnej takiej opcji.
Czy wiecie co trzeba wymienić, jaki moduł na jaki, żeby aktywować tą opcję?
Dzięki!
Odgrzewam stary temat, niestety nie znalazłem nigdzie odpowiedzi na pytanie z tego postu.
"Doświetlanie zakrętów" to funkcja realizowana tylko przez halogeny przeciwmgielne przy włączonym kierunku i niskiej prędkości.
"Reflektory skrętne" to funkcja która jest w głównych lampach RS6 - bixenon lekko skręca przy ruchach kierownicą.
Dzięki!
Hmmmm mam wersje poliftowa i raczej nie zauważyłem ,żebym miał doświetlanie zakrętów i raczej tez nie pójdzie przez kodowanie .Jerry04pl pisze:Cześć!
Dzięki!
miała palic 10l w miescie
!!!!!