Powitać. Mam pytanie odnośnie doświetlania drogi do domu. Wiem że zapala się ono po zmroku jednak u mnie jest tak że jak zamknę auto i wrócę po godzinie to wszystko działa. Jednak jak wracam po kilku godzinach to przy otwarciu się nie zapalają halogeny. Czy to normalne? Czy gdzieś się to ustawia?
Drugie pytanko: Czy w każdej MMI jest wskaźnik naładowania akumulatora? Mam polskie menu i nie mogę znaleźć tej funkcji. Może jest jakieś dodatkowe ukryte menu gdzie jest więcej funkcji?
Pozdrawiam
Doświetlanie drogi do domu oraz MMI
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2003
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Jeżeli akumulator bedzie słaby to doświetlanie w trybie oszczędzania nie będzie działać. Co do naładowania aku to w funkcji CAR, jak wgrałem pl to też nie było ale teraz mam więc napewno działa przy pl.
To samo jako hamulec elektryczny Audi A6 EPB. Naprawdę.
Aku jest nowe. I doświetlanie działa do godziny od zgaszenia i zamknięcia auta. Po dłuższym postoju się nie załącza. Wystarczy że wejdę do auta, przekręcę kluczyk (bez odpalania auta), wyłączę kluczyk i zamknę auto. Po otwarciu (jak zgasną halogeny przy zamykaniu) to się włączają halogeny. Taka dziwna opcja jest u mnie. To co kolego zrobiłeś że teraz masz poziom naładowania aku w mmi pl?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marek
- Rocznik: 2013
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 DFBA 204KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
neever pisze:Aku jest nowe. I doświetlanie działa do godziny od zgaszenia i zamknięcia auta. Po dłuższym postoju się nie załącza. Wystarczy że wejdę do auta, przekręcę kluczyk (bez odpalania auta), wyłączę kluczyk i zamknę auto. Po otwarciu (jak zgasną halogeny przy zamykaniu) to się włączają halogeny. Taka dziwna opcja jest u mnie. To co kolego zrobiłeś że teraz masz poziom naładowania aku w mmi pl?
Musisz mieć odblokowane zielone menu - było to już wałkowane kilka razy, tu masz wszystko opisane: http://mr-fix.pl/wpis/mmi-2g-aktywacja- ... umulatora/
Dzięki kolego za pomoc. Sprawdzę to sobie. Przed wgraniem polskiego menu chyba miałem poziom aku na mmi więc raczej będzie odblokowane menu serwisowe i może jest nie aktywowane jeszcze.
A co do doświetlania to nie mam pomysłu o co chodzi... W A4 B7 2007 którą również mamy zapalają się zawsze halogeny po otwarciu zamka a w mojej C6 nie zawsze.
A co do doświetlania to nie mam pomysłu o co chodzi... W A4 B7 2007 którą również mamy zapalają się zawsze halogeny po otwarciu zamka a w mojej C6 nie zawsze.