Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

Doświetlanie drogi do domu oraz MMI

Elektryka
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
neever
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Doświetlanie drogi do domu oraz MMI

Post autor: neever » 26 lis 2014, 18:30

Powitać. Mam pytanie odnośnie doświetlania drogi do domu. Wiem że zapala się ono po zmroku jednak u mnie jest tak że jak zamknę auto i wrócę po godzinie to wszystko działa. Jednak jak wracam po kilku godzinach to przy otwarciu się nie zapalają halogeny. Czy to normalne? Czy gdzieś się to ustawia?

Drugie pytanko: Czy w każdej MMI jest wskaźnik naładowania akumulatora? Mam polskie menu i nie mogę znaleźć tej funkcji. Może jest jakieś dodatkowe ukryte menu gdzie jest więcej funkcji?

Pozdrawiam

niebieski8006
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Grzegorz
Rocznik: 2003
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: niebieski8006 » 26 lis 2014, 18:38

Jeżeli akumulator bedzie słaby to doświetlanie w trybie oszczędzania nie będzie działać. Co do naładowania aku to w funkcji CAR, jak wgrałem pl to też nie było ale teraz mam więc napewno działa przy pl.
To samo jako hamulec elektryczny Audi A6 EPB. Naprawdę.

Awatar użytkownika
neever
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: neever » 26 lis 2014, 18:45

Aku jest nowe. I doświetlanie działa do godziny od zgaszenia i zamknięcia auta. Po dłuższym postoju się nie załącza. Wystarczy że wejdę do auta, przekręcę kluczyk (bez odpalania auta), wyłączę kluczyk i zamknę auto. Po otwarciu (jak zgasną halogeny przy zamykaniu) to się włączają halogeny. Taka dziwna opcja jest u mnie. To co kolego zrobiłeś że teraz masz poziom naładowania aku w mmi pl?

Karolczak
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Marek
Rocznik: 2013
Moje auto: Inne
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0 DFBA 204KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna

Post autor: Karolczak » 26 lis 2014, 19:06

neever pisze:Aku jest nowe. I doświetlanie działa do godziny od zgaszenia i zamknięcia auta. Po dłuższym postoju się nie załącza. Wystarczy że wejdę do auta, przekręcę kluczyk (bez odpalania auta), wyłączę kluczyk i zamknę auto. Po otwarciu (jak zgasną halogeny przy zamykaniu) to się włączają halogeny. Taka dziwna opcja jest u mnie. To co kolego zrobiłeś że teraz masz poziom naładowania aku w mmi pl?

Musisz mieć odblokowane zielone menu - było to już wałkowane kilka razy, tu masz wszystko opisane: http://mr-fix.pl/wpis/mmi-2g-aktywacja- ... umulatora/

Awatar użytkownika
neever
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: neever » 26 lis 2014, 19:19

Dzięki kolego za pomoc. Sprawdzę to sobie. Przed wgraniem polskiego menu chyba miałem poziom aku na mmi więc raczej będzie odblokowane menu serwisowe i może jest nie aktywowane jeszcze.

A co do doświetlania to nie mam pomysłu o co chodzi... W A4 B7 2007 którą również mamy zapalają się zawsze halogeny po otwarciu zamka a w mojej C6 nie zawsze.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja