Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[A6 C6] Czujniki Parkowania - dziwne zjawisko

Elektryka
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
fanatic
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C6] Czujniki Parkowania - dziwne zjawisko

Post autor: fanatic » 23 sty 2011, 13:21

Witam

Pare dni temu zalozylem w firmie Autoradex w Elblagu czujniki parkowania firmy Phantom z tylu. Problem polega na tym, że podczas jazdy do przodu odzywa sie pojedynczy sygnal z buzzera rowno co 22 sek. jak to mozliwe ze czujniki podlaczone pod swiatlo wsteczne daja sygnal na jedynce, dwojce.....Nadmieniam ze z przodu czujnikow nie ma ;) W piatek pracownik wsadzil cala instalacje w rurke gdyz twierdzi ze moze nastepuje przeskok napiecia ale niestety nie pomoglo. Czy spotkal sie ktos z takim dziwnym zjawiskiem??

Awatar użytkownika
fanatic
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: fanatic » 23 sty 2011, 16:01

olo_gsm pisze:Sam buzzer się odzywa czy na wyświetlaczu mignie też "--" przez chwilę?
To są czujniki parkowania Phantom BS-2605 bez wyswietlacza, takze sam buzzer się odzywa jeden pojedynczy sygnal co ok 22sek.

Prosilbym o ewentualne sugestie, które bedą pomocne dla fachowcow z autoradexu, bo i tak podjade do nich usunac ta usterke.

Awatar użytkownika
fanatic
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: fanatic » 23 sty 2011, 20:13

Mam rozumieć, że wszsycy którzy sami montują czujniki parkowania muszą wyłączać system kontroli żarówek cofania? Dodam, że fachowiec wpinał się w wiązkę kabli na środku z tyłu w bagażniku. Ja sie nie znam ale wiem, że jest tutaj na tym forum sporo dobrych fachowcow ktorzy wiedza gdzie najlepiej podlaczyc centralke i buzzer (w ktore kabelki sie wpiac) jeszcze przyszla mi mysl ze masa zostala zle podlaczona??

Awatar użytkownika
fanatic
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: fanatic » 24 sty 2011, 07:32

A znasz jeszcze kogoś kto do C6 sobie założył jakieś phantomy zamiast oryginalnych czujników :?
Olo No teraz pojechales po bandzie ;) mam nadzieje ze jest jeszcze ktos kto chinszczyzne zakladal do tego autka ;)

Co do systemu kontroli żarówek to nie kwestionuje tego, że nie masz racji tylko dziwi mnie fakt na jakiej zasadzie fachowcy ktorzy montuja czujniki parkowania takich problemów nie maja (przynajmniej nigdzie na forum nie znalazlem)

Olo dzisiaj jestem z nimi umowiony na 15 takze na pewno sie odezwe.
Pozdrawiam

[ Dodano: 2011-01-24, 17:09 ]
Wlasnie wrocilem z warsztatu i problem rozwiazany. Olo wielki szacun miales racje, ze impuls elektryczny jest wysylany celem sprawdzenia sprawnosci zarowek. Chlopaki na warsztacie znalezli inne rozwiazanie aby nie wylaczac tego systemu a mianowicie dolutowali przekaznik, który zatrzymywal ten impuls (byl zbyl maly prad zeby uruchomil buzzer) takze wielki dzieki, sprawa rozwiazana i pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
fanatic
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: fanatic » 25 sty 2011, 12:00

Ja za bardzo sie nie znam ale przekaznik jest wlutowany na osobnym przewodzie tylko między centralką a przewodem swiatel wstecznych, wiec wydaje mi sie ze impuls elektryczny wpierw przechodzi przez zarowki, ale pewnie z czasem sie dowiem ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja