Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

czujnik uderzeniowy airbag

Elektryka
ODPOWIEDZ
mariotg
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

czujnik uderzeniowy airbag

Post autor: mariotg » 06 sty 2015, 18:25

witam wszystkich, mam problem z moim a6c6. Jestem jego posiadaczem od kilku tygodni i od początku zakupu świeci mi się kontrolka airbag - w chwili zakupu podjechałem jeszcze do mechanika i po podpięciu pod VAG wyskoczył komunikat uszkodzony czujnik uderzeniowy po stronie kierowcy. skasowany błąd wyskoczył zaraz po ponownym odpaleniu samochodu.Mam pytanie czy oprócz czujnika umieszczonego w drzwiach (zielony) który jest pod tapicerką, znajdują się jeszcze inne czujniki które mogą tworzyć taki komunikat?? Jak to wygląda pod siedzeniem, pod dywanikiem?- czy tam też jest jakiś czujnik?? czy mogą one korodować, uszkadzać się, czy jakieś kable narażone są na wodę itp.?
Zaznaczę, że ten czujnik który wymieniłem w drzwiach był jak nowy, tapicerki z drzwi nigdy nie były zdejmowane, auto na pewno nie było uderzone z tej strony. dziękuje za pomoc
mariotg

daniel1997

Post autor: daniel1997 » 06 sty 2015, 18:34

mariotg, pod siedzeniem jest kostka ( żółta ) pod czarną klapką
sprawdź jej połączenie <okok> często brak styku na tym połączeniu powoduje błąd.

mariotg
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mariotg » 23 sty 2015, 16:13

dziękuje, faktycznie dzisiaj zerknąłem z góry i jest tam jakaś żółta kostka... na razie czekam na bardziej sprzyjające warunki pogodowe aby się do tego zabrać. Mam jeszcze pytanie- te kable z tej wtyczki idą do którego czujnika? jest tam jeszcze jakiś w podłodze, pod siedzeniem ?

[ Dodano: 2015-01-23, 16:13 ]
witam, chciałem szanownym Kolegom powiedzieć, iż problem tkwił w wiązce kabli wchodzącej do drzwi. Izolacja "sparciała" i przewód się przerwał. Przy okazji poprawiłem resztę przewodów bo niebawem ich los byłby podobny-- no tak czas robi swoje, pozdrawiam
mariotg

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl