Hej,
Rozumiem ze mam do wymiany lewy skrajny czujnik parkowania.
Czy mogę go wymienić bez zdejmowania zderzaka ? Czy ten czujnik obudowa różni się od tych umiejscowionych centralnie ?
1 Fault Found:
01545 - Sensor for Parking Aid; Rear Left (G203)
009 - Open or Short to Ground
Freeze Frame:
Fault Status: 01101001
Fault Priority: 3
Fault Frequency: 1
Reset counter: 7
Mileage: 188015 km
Time Indication: 0
Date: 2016.01.06
Time: 17:31:14
pozdrawiam
Karol
[a6 c6] czujnik parkowania
wszystkie czujniki sa takie same. pisali juz o tym tutaj, srodkowe mozna wyjac po demontazu dyfuzora - ostatnio wyjmowalem u siebie srodkowy prawy, co do tych skrajnych to pisali, ze bardzo ciezko albo trzeba sciagac zderzak (to wlasciwie nie jest takie trudne i czasochlonne), przy okazji probowalem sie dostac do skrajnego i lipa, juz same tlumiki przeszkadzaja
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Między czujnik a jego zewnętrzną obudowę (jego uchwyt) musisz włożyć palec - odgiąć te zaczepy. Tam są 2 takie zęby na górze po kokach które delikatnie trzeba odgiąć.
a pomagasz sobie wypychając czujnik od zewnątrz. Ja się kładłem na kocu delikatnie pod zderzakiem i wszystkie te czynności wykonywałem sam. Wymiana czujnika to 5 minut i 2 minuty demontaż dyfuzora. Ogólnie tył robi się świetnie.
a pomagasz sobie wypychając czujnik od zewnątrz. Ja się kładłem na kocu delikatnie pod zderzakiem i wszystkie te czynności wykonywałem sam. Wymiana czujnika to 5 minut i 2 minuty demontaż dyfuzora. Ogólnie tył robi się świetnie.