[A6 C6] Brak zapłonu, zero reakcji na kluczyk...
Mimo zastosowania przesłanych wskazówek , niestety auto milczy jak zaklete, błedy sterownika kolumny kierowniczej udało mi sie wykasować , w zezwlenie strartu pojawia sie błąd 001176 klucz i po wykasowaniu niestety powraca. Auto odcina zasilanie po 2 min. Co mam jeszcze sprawdzac , nie mam juz VCDEsa tylko Vag scan i nim to robię.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Te bledy nie wiele mowia... choc zastanawiajace jest ze gateway stracil komunikacje z blokada kierownicy... dlubales cos w instalacji elektrycznej?
Jak otwierasz drzwi to leci sygnal wybudzania z gateway'a do licznika i wtedy powinny sie zapalic podswietlenia pod zegarkiem i pod licznikiem przebiegu.
Pokazuje normalnie przebieg samochodu? czy pokazuje w gornym wierszu dziwna kombinacje znakow?
Probowales z pozostalymi kluczykami od samochodu ?
Jak chcesz usilnie wlaczyc zaplon mozesz polaczyc 1 i 16 pin obd.
Jak otwierasz drzwi to leci sygnal wybudzania z gateway'a do licznika i wtedy powinny sie zapalic podswietlenia pod zegarkiem i pod licznikiem przebiegu.
Pokazuje normalnie przebieg samochodu? czy pokazuje w gornym wierszu dziwna kombinacje znakow?
Probowales z pozostalymi kluczykami od samochodu ?
Jak chcesz usilnie wlaczyc zaplon mozesz polaczyc 1 i 16 pin obd.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Oddac samochod do serwisu.
Ja osobiscie sprawdzilbym zlaczki czy wszystkie stykaja, czy rozpoznawany jest kluczyk (w blokach pomiarowych blokady kierownicy (sterownik zezwolenia startu 05).
Jezeli klucz jest rozpoznawany prawidlowo, to wymontowalbym blokade i sprawdzil czy silnik nie wykitowal w 'polowie' drogi. jezeli nie poprawnie rozpoznaje kluczyk to przyczyny szukalbym w nim albo stacyjce.
Ja osobiscie sprawdzilbym zlaczki czy wszystkie stykaja, czy rozpoznawany jest kluczyk (w blokach pomiarowych blokady kierownicy (sterownik zezwolenia startu 05).
Jezeli klucz jest rozpoznawany prawidlowo, to wymontowalbym blokade i sprawdzil czy silnik nie wykitowal w 'polowie' drogi. jezeli nie poprawnie rozpoznaje kluczyk to przyczyny szukalbym w nim albo stacyjce.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Bez kodowania nie zadziala bo w blokadzie masz zapisane immo component protection i kluczyki (starcyjke sobie mozna przekladac jak sie chce).Radek21 pisze:Mam pytanie.a jak wymieni sie ta blokadę od innego auta to trzeba cos kodować? Czy wszystko pasuje bez kodowania?
[ Dodano: 2015-02-04, 23:05 ]
Bo u mnie już dwa razy sie przytrafiła taka sytuacja i wolałbym wymienić i mieć spokój. Tylko mam obawy czy zadziała bez kodowania itp
Ale mozesz przelozyc w samej blokadzie sama czesc silnika (jezeli on sie zacina) albo przelutowac przelaczniki (jezeli to one sa winne)
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2003
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Skrzynia: Tiptronic
przelutuj flesha do zakupionej i masz gotowca bez CPrafal_m pisze:Bez kodowania nie zadziala bo w blokadzie masz zapisane immo component protection i kluczyki (starcyjke sobie mozna przekladac jak sie chce).Radek21 pisze:Mam pytanie.a jak wymieni sie ta blokadę od innego auta to trzeba cos kodować? Czy wszystko pasuje bez kodowania?
[ Dodano: 2015-02-04, 23:05 ]
Bo u mnie już dwa razy sie przytrafiła taka sytuacja i wolałbym wymienić i mieć spokój. Tylko mam obawy czy zadziała bez kodowania itp
Ale mozesz przelozyc w samej blokadzie sama czesc silnika (jezeli on sie zacina) albo przelutowac przelaczniki (jezeli to one sa winne)
Naprawa Audi A6 C6.
Forum Audi A6
Problem Audi A7.
Forum Audi A6
Problem Audi A7.