Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Brak sterowania MMI - przyciski na panelu

Elektryka
ODPOWIEDZ
LeszekA6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Brak sterowania MMI - przyciski na panelu

Post autor: LeszekA6 » 31 sie 2019, 21:39

Witam.
Mam problem z niedziałającymi przyciskami na panelu między fotelami.
Problem pojawił sie wczoraj. Sterowanie przestało działać nagle. Brak reakcji na pokrętło, przyciski Radio, Navi, Media itd. Wyświetlacz przy przekręcaniu stacyjki kilka razy nie włączał się. Jak już się włączył to radio grało ale nie działały przyciski.
Sterowanie z kierownicy działa. Komendy głosowe działają. Radio, CD, USB odtwarza, Navi i telefon bt, przełącza.

Po dłuższym postoju wszystko wróciło do normy. Sterowanie zaczęło działać do dnia dzisiejszego - do wieczora.

Dziś znowu to samo. Brak reakcji na pokrętło, przyciski, brak podświetlania przycisków - radio słychać że gra, działa sterowanie na kierownicy.

Ponowne uruchomienia auta i wyświetlacz pokazuje logo i tylko przez chwilę stacje radiowe po czy wyłącza się.

W bagażniku sucho. Nie ma nigdzie śladów zalania. Brak deszczów ostatnio, a wycieraczki i spryskiwacza nie włączałem od dawna.

VCDS - brak jakichkolwiek błędów.

Jakaś podpowiedź co to może być? Nadmieniam że ostatnio temperatury są wysokie. Może to mieć jakiś wpływ? Choć nie raz już były upały i wszystko działało.

Co robić/sprawdzić/wymienić?

Awatar użytkownika
jankes1878
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Tomasz
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.7TDI 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: jankes1878 » 13 wrz 2019, 12:42

LeszekA6 pisze:Co robić/sprawdzić/wymienić?
Większość tego typu cyrków prawie zawsze jest związane z akumulatorem. A to nie świeci się podświetlenie kabiny, przycisków, wyświetlaczy, sterowanie z kierownicy, dziwne awarie na FIS, itp. Od niego zacznij diagnozę. Prawdopodobnie się skończył.
Było A6 C5 Avant 1,8T AEB LPG. Przez 7 lat trochę w nim pogrzebałem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja