Witam.
Mam problem z niedziałającymi przyciskami na panelu między fotelami.
Problem pojawił sie wczoraj. Sterowanie przestało działać nagle. Brak reakcji na pokrętło, przyciski Radio, Navi, Media itd. Wyświetlacz przy przekręcaniu stacyjki kilka razy nie włączał się. Jak już się włączył to radio grało ale nie działały przyciski.
Sterowanie z kierownicy działa. Komendy głosowe działają. Radio, CD, USB odtwarza, Navi i telefon bt, przełącza.
Po dłuższym postoju wszystko wróciło do normy. Sterowanie zaczęło działać do dnia dzisiejszego - do wieczora.
Dziś znowu to samo. Brak reakcji na pokrętło, przyciski, brak podświetlania przycisków - radio słychać że gra, działa sterowanie na kierownicy.
Ponowne uruchomienia auta i wyświetlacz pokazuje logo i tylko przez chwilę stacje radiowe po czy wyłącza się.
W bagażniku sucho. Nie ma nigdzie śladów zalania. Brak deszczów ostatnio, a wycieraczki i spryskiwacza nie włączałem od dawna.
VCDS - brak jakichkolwiek błędów.
Jakaś podpowiedź co to może być? Nadmieniam że ostatnio temperatury są wysokie. Może to mieć jakiś wpływ? Choć nie raz już były upały i wszystko działało.
Co robić/sprawdzić/wymienić?
Brak sterowania MMI - przyciski na panelu
- jankes1878
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Większość tego typu cyrków prawie zawsze jest związane z akumulatorem. A to nie świeci się podświetlenie kabiny, przycisków, wyświetlaczy, sterowanie z kierownicy, dziwne awarie na FIS, itp. Od niego zacznij diagnozę. Prawdopodobnie się skończył.LeszekA6 pisze:Co robić/sprawdzić/wymienić?
Było A6 C5 Avant 1,8T AEB LPG. Przez 7 lat trochę w nim pogrzebałem.