Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Brak reakcji na przekręcenie kluczyka

Elektryka
ODPOWIEDZ
rekrut
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Brak reakcji na przekręcenie kluczyka

Post autor: rekrut » 30 lip 2014, 09:33

Szanowni, jest to tutaj u Was mój pierwszy post i szkoda że od razu z pytaniem...
Sprawa jest o tyle skomplikowana że aż śmieszna :)

Ale po kolei : od około 4 dni mam taki przypadek że jak wkładam rano kluczyk do stacyjki jest ok, odblokowuje kierę, wszystkie kontrolki się załączają, podczas gdy przekręcam kluczyk jest zero reakcji na strat silnika, kompletnie zero, nic... Pierwsza wersja mechanika i kilku znajomych że to akumulator, wsadziłem nowego Boscha S8 (chyba) prąd i amperaż taki jak był. I tu powtórka z rozrywki, wsiadam rano i cisza, żadnej reakcji na start, dodam że żadna z kontrolek nie gaśnie, palą się wszystkie, czyli objawów rozładowania aku nie ma. Teraz najlepsze, gdy dostanie trochę słońca, pali od razu i bez żadnych komplikacji, przykład z wczoraj o 07:00 rano nie mogłem go odpalić, przyjechał po autko kolega około 09:00 gdy słonko już świeciło, zapalił od pierwszego, i tak 4 dni z rzędu. Rozrusznik wymieniałem na nowy dwa tyg, temu, akumulator nowy, i sam nie wiem co o tym myśleć, może gdzieś wilgoć na jakiejś kostce, ale noce też są gorące więc skąd wilgoć, może gubi gdzieś prąd z rana, może pestka od immobilisera, sam już nie wiem.
Pomożecie ? :)

Pozdrawiam

atlas audi a6

Post autor: atlas audi a6 » 30 lip 2014, 11:16

nie jestem pewnien ale w przypadku braku komunikacji z immo powinien krecić ale nie odpalać. Sprawdż drugim kluczykiem a następnie zobacz czy po przekręceniu stacyjki do zapłonu dochodzi impuls na rozrusznik, wtedy będziesz mugł zacząć szukać dalej

rekrut
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: rekrut » 30 lip 2014, 12:47

Z drugim kluczykiem sprawdzałem, to samo. Raz zapomniałem pestki z domu i też zapłon był i nie kręcił z tym że, pojawił się komunikat o immo. Ale mimo wszystko dziękuję za podpowiedź, teraz mi sprawdzają wszystko na rozruszniku.

atlas audi a6

Post autor: atlas audi a6 » 30 lip 2014, 14:02

Trzymam kciuki, że założyłeś np spieprzony rozrusznik i że problem się szybko rozwiąże

Awatar użytkownika
Audi A6 Warsztat
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Zbigniew
Rocznik: 2008
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Audi A6 Warsztat » 30 lip 2014, 14:06

Poszukaj na Forum o wkładach stacyjki, może u Ciebie też stacyjka padła. Jest o tym kilka tematów, i właśnie dotyczących już C6.

A co mi tam ;) masz kilka wątków http://www.google.com/cse?cx=partner-pu ... gsc.page=1
Warsztat, naprawy Audi A6.

rekrut
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: rekrut » 30 lip 2014, 14:50

Dzięki wielkie

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja