Witam ,
wczoraj odpalam A6 C6 i zauważyłem że nie działa podświetlenie części klawiszy, a dokładnie tj.: wszystkie przyciski po obu stronach wyświetlacza MMI, pokrętła pod wszystkimi nawiewami, hamulec ręczny, przycisk ESP, od PDC , podświetlenie przycisków górnych od włączania podświetlania i przy włączniku świateł na O i na ikonce - światła mijania tu wszędzie brak podświetlenia . Dodam że dzień wcześniej było wszystko ok , nie padał deszcz ani też nic nie kombinowałem przy Audi. Bezpieczniki sprawdziłem i wszystkie ok.
Co mogło się stać ?
Może ktoś miał taki problem lub wie co może być ?
brak podświetlenia nawiewów,esp,pdc,przycisków wokół wyś.MMI
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Czytaj uważnie
Wymieniłem powyżej wszystko to co mi przestało nagle podświetlać.. Wokół sterowania MMI jak i szyby etc. podświetlenie działa tylko brak .........
a dokładnie tj.: wszystkie przyciski po obu stronach wyświetlacza MMI, pokrętła pod wszystkimi nawiewami, hamulec ręczny, przycisk ESP, od PDC , podświetlenie przycisków górnych od włączania podświetlania i przy włączniku świateł na O i na ikonce - światła mijania tu wszędzie brak podświetlenia.
Stawiam na jakiś moduł albo jakiś kabelki się przetarły i może jutro uda się podłączyć pod kompa to zobacze czy wyskoczy jakiś błąd..
[ Dodano: 2016-09-01, 12:51 ]
na VCDS to 58S

a dokładnie tj.: wszystkie przyciski po obu stronach wyświetlacza MMI, pokrętła pod wszystkimi nawiewami, hamulec ręczny, przycisk ESP, od PDC , podświetlenie przycisków górnych od włączania podświetlania i przy włączniku świateł na O i na ikonce - światła mijania tu wszędzie brak podświetlenia.
Stawiam na jakiś moduł albo jakiś kabelki się przetarły i może jutro uda się podłączyć pod kompa to zobacze czy wyskoczy jakiś błąd..
[ Dodano: 2016-09-01, 12:51 ]
na VCDS to 58S
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Witam serdecznie, mimo tego że temat jest już trochę leciwy nie ma konkretnej odpowiedzi postanowiłem dodać wpis, który może rozwiązać problem z brakiem części podświetlenia mimo sprawnych bezpieczników i braków błędów w VCDS. Otóż w lampce centralnej, w jej środkowej części tam gdzie jest otwór na pokrętło do szyberdachu są bardzo blisko siebie dwie końcówki stykowe i bardzo często przy demontażu lampki nieświadomie doprowadzamy do ich zwarcia. Kiedy się stykają występuje prawdopodobnie jakiś nieprzewidziany obwód przez co brak jest dokładnie opisanego powyżej oświetlenia wewnątrz pojazdu. Wystarczy te styki rozdzielić odginając je. Postaram się przygotować foto aby wszystko było jasne
[ Dodano: 2017-10-10, 20:45 ]
Jak wcześniej pisałem załączam foto lampki z zaznaczonymi stykami, które bardzo często zwieramy przy demontażu lampki, po ich odgięciu wszystko wraca do normy...
[ Dodano: 2017-10-10, 20:51 ]
[ Dodano: 2017-10-10, 20:52 ]
Mam nadzieję, że pomogłem.

[ Dodano: 2017-10-10, 20:45 ]
Jak wcześniej pisałem załączam foto lampki z zaznaczonymi stykami, które bardzo często zwieramy przy demontażu lampki, po ich odgięciu wszystko wraca do normy...

[ Dodano: 2017-10-10, 20:51 ]

[ Dodano: 2017-10-10, 20:52 ]
Mam nadzieję, że pomogłem.

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam...
Jestem tu nowy wiec dolanczam sie do tego tematu. Trzy miesiace temu kupilem sobie Audi A6 z 2004 roku i od dwoch tygodni pojawil sie problem z podswietleniem wszystkiego co jest w srodku. Mianowicie jak wlacze swiatla na auto ,czy jest to dzien czy noc odrazu zapalaja sie ksenony a w srodku wszystkie podswietlenia gasna. Jezeli swiatla sa wlaczane manualnie to wszystko jest ok, dzieje sie to tylko na automatycznie wlaczonych swiatlach. Prosze was o pomoc bo nie mam pojecia co sie dzieje.
Pozdrawiam
Leszek
[ Dodano: 2017-11-05, 19:21 ]
Pomoze ktos?
Jestem tu nowy wiec dolanczam sie do tego tematu. Trzy miesiace temu kupilem sobie Audi A6 z 2004 roku i od dwoch tygodni pojawil sie problem z podswietleniem wszystkiego co jest w srodku. Mianowicie jak wlacze swiatla na auto ,czy jest to dzien czy noc odrazu zapalaja sie ksenony a w srodku wszystkie podswietlenia gasna. Jezeli swiatla sa wlaczane manualnie to wszystko jest ok, dzieje sie to tylko na automatycznie wlaczonych swiatlach. Prosze was o pomoc bo nie mam pojecia co sie dzieje.
Pozdrawiam
Leszek
[ Dodano: 2017-11-05, 19:21 ]
Pomoze ktos?

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wojtek
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 TDI 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam...
Nie ma roznicy w dzien i w nocy dzieje sie tak samo, wlanczam swiatla na auto i ksenony sie zapalaja a w srodku wszystko gasnie.
[ Dodano: 2017-11-07, 16:52 ]
Witam...
Dzisiaj sam wziolem sie za sprawdzenie dlaczego nie mam wewnetrznego podswietlenia, okazalo sie ze wadliwy byl bezpiecznik.
Pozdrawiam
Leszek
Nie ma roznicy w dzien i w nocy dzieje sie tak samo, wlanczam swiatla na auto i ksenony sie zapalaja a w srodku wszystko gasnie.
[ Dodano: 2017-11-07, 16:52 ]
Witam...
Dzisiaj sam wziolem sie za sprawdzenie dlaczego nie mam wewnetrznego podswietlenia, okazalo sie ze wadliwy byl bezpiecznik.
Pozdrawiam
Leszek
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mariusz
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.0 V8 560KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
Re: brak podświetlenia nawiewów,esp,pdc,przycisków wokół wyś.MMI
Witam i aby dobrze zacząć Wszystkim Wesołych Świat.
Niestety mimo skorzystania z wszystkich wskazówek nadal pozostał problem braku podświetlenia dokładnie w tych samych miejscach które opisał Kamil1994audi. Czy ma ktoś jeszcze jakiś pomysł?
Niestety mimo skorzystania z wszystkich wskazówek nadal pozostał problem braku podświetlenia dokładnie w tych samych miejscach które opisał Kamil1994audi. Czy ma ktoś jeszcze jakiś pomysł?