Witam . A6c6 2010rok. Mam problem. Nie działają mi tylnie prawe drzwi. Cały czas są zamknięte, nie mogę ich otworzyć od środka i od zewnątrz. Brak komunikacji. Nie działa zamek . Nie działa szyba , nie ma podświetlenia w drzwiach . Działa tylko głośnik . Zdemontowałem boczek drzwi. Obstawiałem moduł drzwi prawych na popsuty
.Zmieniłem moduły z lewej strony na prawą. Nic to nie pomogło. Gdzie szukać przyczyny
Brak komunikacji sterowniki drzwi tylnich
Brak komunikacji sterowniki drzwi tylnich
Gdy sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma :D
- _wladi_
- Moderator
- Imię: Włodek
- Rocznik: 2016
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI 190KM DDDA
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Re: Brak komunikacji sterowniki drzwi tylnich
Zdemontuj gumę w drzwiach tylko jak nie możesz ich otworzyć to będzie lipa. W tej gumie często łamią się przewody ja bym to obstawiał.
Kable w osłonie gumowej całe. Kable w drzwiach sprawne. Moduł sprawny . Muszę rozebrać słupek od środka i nakładkę progową i podążać za kablami z wiązki modułu . W wiązce od modułu idą 4 kable . Plusowy , masa i dwa sygnałowe. Plus jest masa też jest . Sygnałowe muszę sprawdzić dokąd one dochodzą
Gdy sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma :D
- tomnik
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI CANA 190KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Sprawdź przewód szary z białym paskiem w przelotce drzwi przednich prawych, jak i tylnych prawych.
Sprawdź multimetrem ciągłość tego przewodu na odcinku wtyk sterownika drzwi PP - wtyk sterownika drzwi PT. Testu dokonaj na wypiętych wtykach sterowników drzwi.
Błąd zarejestrowany w sterowniku drzwi przednich prawych, to brak komunikacji ze sterownikiem drzwi Prawych tylnych, tak ?
Sprawdź multimetrem ciągłość tego przewodu na odcinku wtyk sterownika drzwi PP - wtyk sterownika drzwi PT. Testu dokonaj na wypiętych wtykach sterowników drzwi.
Błąd zarejestrowany w sterowniku drzwi przednich prawych, to brak komunikacji ze sterownikiem drzwi Prawych tylnych, tak ?