Witam, mam problem z blokującą się szybą tył-lewa. Widzę, że to wina blokowania się jej w szynach/prowadnicach ponieważ kiwa się delikatnie na boki i jak się ją naprostuje to bez problemu wjeżdża do końca. 
Obstawiam, że wyrobiła się prowadnica i trzeba wymienić całą ramkę. I tu mam problem- mam klejone dzwiękoszczelne szyby i nie wiem, czy ramka od zwykłych będzie taka sama. Ma ktoś możliwość zmierzenia grubości szczeliny i grubości szyby (zwykłej cienkiej) żebym mógł porównać? 
Albo może ma ktoś inny pomysł czemu szyba kiwa się na boki i blokuje przy zamykaniu? Czy da radę jakoś podregulować samą prowadnicę lub ją wymienić czy jest ona zintegrowana z całą ramką?
Pozdrawiam.

Blokująca się szyba tył- lewa.
- 

Dlugi11
 - Forum Audi A6 / A7

- Imię: Szymon
 - Rocznik: 2008
 - Moje auto: S6 C6
 - Nadwozie: Avant
 - Silnik: 5.2 435KM
 - Napęd: Quattro
 - Skrzynia: Tiptronic
 - Paliwo: Benzyna

Re: Blokująca się szyba tył- lewa.
Mogę podpowiedzieć od siebie tylko tyle, że o ile szyby podczas zamykania się nie ruszają, to jak mam na jakimś konkretnym poziomie, załóżmy otwartą i ją złapię to również mogę ruszać na boki w jakimś zakresie. Mam 3 sztuki C6 więc chyba to normalne

- 

KubaA6C6
 - Forum Audi A6 / A7

- Imię: Jakub
 - Rocznik: 2016
 - Moje auto: A6 C7
 - Nadwozie: Avant
 - Silnik: 3.0 TDI 272KM
 - Napęd: Quattro
 - Skrzynia: S-tronic
 - Paliwo: Diesel

Re: Blokująca się szyba tył- lewa.
A masz może w którymś aucie klejone boczne dźwiękoszczelne szyby?  Ciekawi mnie czy od zwykłej cienkiej szyby ramka podejdzie, bo w ETCE ciężko to wykminić.
Wiadomo, każda szyba ma minimalny luz, ale ta jedna już taki konkretny. Kupiłem kompletną ramkę szyby z mechanizmem za 40zł, podmienię i zrobię sekcję dla porównania jak tylko dojdzie.
Ja obstawiam prowadnicę wyrobioną.

Wiadomo, każda szyba ma minimalny luz, ale ta jedna już taki konkretny. Kupiłem kompletną ramkę szyby z mechanizmem za 40zł, podmienię i zrobię sekcję dla porównania jak tylko dojdzie.
Ja obstawiam prowadnicę wyrobioną.