Witam,
Myślę o jakimś dodatkowym zabezpieczeniu. Chcę użyć urządzenia które blokuje zapłon. Odcina po jakiś 30sek. Wcześniej miałem coś takiego w poprzednim aucie.
W poprzednim samochodzie miałem magiczne dwa punkty, które trzeba było dotknąć aby 'zamknąć obwód' i tym sposobem deaktywować urządzenie.
Problem był, że nie zawsze człowiem miał wystarczający 'ładunek' aby to zadziałało plus tłumaczenie komuś obcemu jak to deaktywować - to było udręką.
Znalazłem podobne urządzenie, z tym że deaktywacja jest poprzez kartę, którą wystarczy mieć przy sobie. http://www.stig.pl/produkty.php?id_prod ... id=212#dol
Ma ktoś z tym doświadczenie, ciężko to podłączyć w C6?
[ A6 C6] Blokada zapłonu 'KD2006' zna ktoś
[ A6 C6] Blokada zapłonu 'KD2006' zna ktoś
A6 2,4
oraz
Q5 TSI 2009 Sline
oraz
Q5 TSI 2009 Sline
gira, odpusc sobie to.do c6 juz nie wchodza siurki.zanim wezma autko zeskanuja cie na wszelkie sposoby.beda mieli sygnal z tej karty zanim zdazysz sie zorientowac.....prosty algorytm kodowania to nastepna wada tego ustrojstwa.jako proste zabezpieczenie oki.ale jako dodatkowe.np konkretne odciecie paliwa czy komputera a deaktywacja tego odciecia dopiero np taka karta.ale jak mowie na siurow bedzie dobre.
ciekawostka:ostatnio czytalem jak rozpracowali najnowsze systemy bezkluczykowego otwierania i uruchamiania auta.bodajze chodzilo o mietka.
poprostu zastosowali antene i nadajnik.wystarczylo ze gosc siedzial w restauracji niepostrzezenie namierzali go antena i przesylali sygnal cyfrowo do nadajnika ktory stal przy aucie..i sru autko otwarte nawet odpalic mozna bylo zeby na lawete wjechac
najprostszy taki system w usejach kosztowal do 1000 papierow.a jeszcze prostszy neistety przewodowy kosztowal do 100 dolarow.ot taka ciekawostka swiat sie glowi jak zabezpieczyc a przychodza dwa studenty jeden z kawalkiem drutu w reku drugi z udelkiem jak 2 paczki fajek i otwieraja najnowszego miecia.
ciekawostka:ostatnio czytalem jak rozpracowali najnowsze systemy bezkluczykowego otwierania i uruchamiania auta.bodajze chodzilo o mietka.
poprostu zastosowali antene i nadajnik.wystarczylo ze gosc siedzial w restauracji niepostrzezenie namierzali go antena i przesylali sygnal cyfrowo do nadajnika ktory stal przy aucie..i sru autko otwarte nawet odpalic mozna bylo zeby na lawete wjechac
najprostszy taki system w usejach kosztowal do 1000 papierow.a jeszcze prostszy neistety przewodowy kosztowal do 100 dolarow.ot taka ciekawostka swiat sie glowi jak zabezpieczyc a przychodza dwa studenty jeden z kawalkiem drutu w reku drugi z udelkiem jak 2 paczki fajek i otwieraja najnowszego miecia.
ja bym zakłócił CAN Antrieb, wtedy nikt tym autem nie odjedzie
Silnik, skrzynia, abs, poduszki - wszystkie systemy bezpieczeństwa przestaną działać, wystarczy np zwarcie lini high z low i tyle, jakims pstryczkiem![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
dla magistrali jest to nieszkodliwe (gorzej ze zwarciem do plusa / masy), jedyny defekt takiego rozwiazania że w bornetz i gateway bedziesz miał bład w pamięci magistrali
Silnik, skrzynia, abs, poduszki - wszystkie systemy bezpieczeństwa przestaną działać, wystarczy np zwarcie lini high z low i tyle, jakims pstryczkiem
![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
dla magistrali jest to nieszkodliwe (gorzej ze zwarciem do plusa / masy), jedyny defekt takiego rozwiazania że w bornetz i gateway bedziesz miał bład w pamięci magistrali