Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C6] Blokada zapłonu 'KD2006' zna ktoś

Elektryka
ODPOWIEDZ
gira
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C6] Blokada zapłonu 'KD2006' zna ktoś

Post autor: gira » 02 mar 2011, 13:55

Witam,
Myślę o jakimś dodatkowym zabezpieczeniu. Chcę użyć urządzenia które blokuje zapłon. Odcina po jakiś 30sek. Wcześniej miałem coś takiego w poprzednim aucie.
W poprzednim samochodzie miałem magiczne dwa punkty, które trzeba było dotknąć aby 'zamknąć obwód' i tym sposobem deaktywować urządzenie.
Problem był, że nie zawsze człowiem miał wystarczający 'ładunek' aby to zadziałało plus tłumaczenie komuś obcemu jak to deaktywować - to było udręką.

Znalazłem podobne urządzenie, z tym że deaktywacja jest poprzez kartę, którą wystarczy mieć przy sobie. http://www.stig.pl/produkty.php?id_prod ... id=212#dol

Ma ktoś z tym doświadczenie, ciężko to podłączyć w C6?
A6 2,4
oraz
Q5 TSI 2009 Sline

MaTyS
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: MaTyS
Rocznik: 2012
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 CDYA 239KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel

Post autor: MaTyS » 02 mar 2011, 17:05

Tak jak napisał Bandix zacznij od "niedźwiedzia", dodatkowo możesz zainteresować się "DOG 30 SPiiD CAN" .

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 03 mar 2011, 15:36

gira, odpusc sobie to.do c6 juz nie wchodza siurki.zanim wezma autko zeskanuja cie na wszelkie sposoby.beda mieli sygnal z tej karty zanim zdazysz sie zorientowac.....prosty algorytm kodowania to nastepna wada tego ustrojstwa.jako proste zabezpieczenie oki.ale jako dodatkowe.np konkretne odciecie paliwa czy komputera a deaktywacja tego odciecia dopiero np taka karta.ale jak mowie na siurow bedzie dobre.
ciekawostka:ostatnio czytalem jak rozpracowali najnowsze systemy bezkluczykowego otwierania i uruchamiania auta.bodajze chodzilo o mietka.
poprostu zastosowali antene i nadajnik.wystarczylo ze gosc siedzial w restauracji niepostrzezenie namierzali go antena i przesylali sygnal cyfrowo do nadajnika ktory stal przy aucie..i sru autko otwarte nawet odpalic mozna bylo zeby na lawete wjechac
najprostszy taki system w usejach kosztowal do 1000 papierow.a jeszcze prostszy neistety przewodowy kosztowal do 100 dolarow.ot taka ciekawostka swiat sie glowi jak zabezpieczyc a przychodza dwa studenty jeden z kawalkiem drutu w reku drugi z udelkiem jak 2 paczki fajek i otwieraja najnowszego miecia.

Awatar użytkownika
GARY_
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: GARY_ » 04 mar 2011, 20:16

ja bym zakłócił CAN Antrieb, wtedy nikt tym autem nie odjedzie
Silnik, skrzynia, abs, poduszki - wszystkie systemy bezpieczeństwa przestaną działać, wystarczy np zwarcie lini high z low i tyle, jakims pstryczkiem :]
dla magistrali jest to nieszkodliwe (gorzej ze zwarciem do plusa / masy), jedyny defekt takiego rozwiazania że w bornetz i gateway bedziesz miał bład w pamięci magistrali

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja