Witam. Temat wałkowany ale nie mój przypadek. Od 2 tygodni walczę z problemem odcinającego się kierunkowskazu tylnego. Po uruchomieniu auta wszystko działa ok przez kilka minut a potem pojawia się błąd kierunkowskazu tylnej lampy prawej. Zwykłe lampy, nie Ledowe. Nie przeprowadzałem żadnej modyfikacji, nie wymieniałem żarówek przed pojawieniem się problemu.
Żarówki sprawidziłem, wymienilem cały komplet. Napięcie dochodzi prawidłowe do czasu wystąpienia błędu wtedy zanika całkowicie. Probowałem dołożenia dodatkowej masy, zamieniałem lampy, nic nie przynosi rezultatów. Vcp wywala błąd modułu komfortu. Dodam że połączenie pomiędzy lampą a modułem sprawne.
Czy istnieje możliwość wyłączenia komunikatów o spalonych żarówkach dla audi a6 c6? Mógl bym wtedy wpiąć się w kostkę modułu sterującego kierunkami przednimi i kablem doprowadzić napięcie na tył.
Gdzie szukać rozwiązania? Czy możliwe by uszkodzony moduł komfortu odcinał tylko jedną żarówkę z lampy?
Dzięki z góry za podpowiedzi
Błąd żarówki kierunkowskazu
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Łukasz
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Re: Błąd żarówki kierunkowskazu
Problem czesciowo rozwiazany. Winowajca okazal sie modul komfortu, wymienilem na uzywke, wykasowalem bledy. Kierunki dzialaja ale zniklo oswietlenie wnetrza, schowka oraz ogrzewanie tylnej szyby i lusterek (z tego co zauwazylem). Blad ktory nie chce sie skasowac to 2095 ochrona komponentu. I teraz pytanie: czy istnieje mozliwosc samemu usunac ochrone czy tylko ASO? Oraz czy zawsze pojawia sie ochrona komponentu gdy wymienia sie modul komfortu czy poprostu trafilem na pechowa sztuke ?
Dzieki
Dzieki
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jarek
- Rocznik: 2016
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Re: Błąd żarówki kierunkowskazu
CP do odblokowania - dlatego nie działa Ci część elektryki. sam nie zrobisz, do tego potrzebny zaawansowany sprzęt diagnostyczny. mogę zrobić, jak coś pisz na PW
R1200GS ADV LC