Hej,
dzisiaj po 3km jazdy na mrozie (odpalone pierwszy raz od 3 dni) w momencie zawracania na parkingu wyskoczył błąd zapłonnika poduszki kierowcy - N250 - VCDS pokazuje:
01587 - Igniter 2 for Airbag; Drivers Side (N250): Upper Limit Exceeded
Rezystancja to 2.7 Ohma. Przejechałem jeszcze kilka km i zagrzałem mocno auto. Po wykasowaniu błąd wraca natychmiast.
Gdzie szukać przyczyn? Okablowanie w kierownicy? Gdzie lecą wiązki i gdzie są wtyczki/złącza do sprawdzenia?
[A6 C6] błąd zapłonnika kierowcy - N250
Uszkodzenie taśmy spowodowało wzrost rezystancji na kilkanaście procent?
Mam wrażenie, że to raczej kwestia złączek. Dzisiaj zdejmę airbag, rozepnę złączki i zobaczymy czy pomoże.
[ Dodano: 2016-01-07, 21:34 ]
Dzisiaj jak mrozy ustalo udalo sie wykasowac blad. Rezystancja zaplonnika poduszki powietrznej kierowcy to 2.9 Ohma - pozostale w okolicach 2.1-2.3 Ohma.
Czy te 2.9 to nie za duzo?
Czy mogę odpiąć aku, odłączyć poduszkę i wpiąć zworke w jej miejsce i następnie podłączyć aku i zmierzyć VCDSem rezystancje wszystkich złączek w układzie (bez poduszki)? Nie spowoduje to odpalenia innych poduszek?
Wiem, że wtyczki zwierają ale mogę podłożyć coś aby nie było zwierania do masy.
Mam wrażenie, że to raczej kwestia złączek. Dzisiaj zdejmę airbag, rozepnę złączki i zobaczymy czy pomoże.
[ Dodano: 2016-01-07, 21:34 ]
Dzisiaj jak mrozy ustalo udalo sie wykasowac blad. Rezystancja zaplonnika poduszki powietrznej kierowcy to 2.9 Ohma - pozostale w okolicach 2.1-2.3 Ohma.
Czy te 2.9 to nie za duzo?
Czy mogę odpiąć aku, odłączyć poduszkę i wpiąć zworke w jej miejsce i następnie podłączyć aku i zmierzyć VCDSem rezystancje wszystkich złączek w układzie (bez poduszki)? Nie spowoduje to odpalenia innych poduszek?
Wiem, że wtyczki zwierają ale mogę podłożyć coś aby nie było zwierania do masy.