Witam.
Jestem świeżo po wymianie silnika w moim 2.0TDI. Od czsu wymiany nie mogę sobie poradzić z wyskakującym błędem świec żarowych (na zegarach symbol silnika). Za pierwszym razem pokazał się błąd wszystkich czterech świec. Wymieniłem na nowe. Radość jednak nie trwała długo. Na drugi dzień wyskoczył błąd świecy na czwartym cylindrze. Po każdym skasowaniu, błąd wraca na drugi dzień z rana (domniemam że przy zimnym silniku). O co chodzi?? Dodam, że auto pali na dotyk.
[A6 C6] Błąd świec żarowych
Ha! Przeczytałem teraz o tym na forum Passata. Wygląda na to, że mam rozwiązanie problemu. We wtorek biegnę do ASO. Dzięki za zwrócenie uwagi na problem
Napiszę jak wyszło.
[ Dodano: 2010-05-08, 14:05 ]
Dzięki za dobrą radę Pan42. Kupiłem w serwisie 4 nowe świece (koszt niestety 480zł..) wg numeru nadwozia i od dwóch dni problem zniknął. Dodatkowo dowiedziałem się, że przy zakupie świec żarowych trzeba zwrócić uwagę na to, że występują dwa rodzaje świec żarowych - jedne do silnika z DPF, a drugie do silnika bez DPF.

[ Dodano: 2010-05-08, 14:05 ]
Dzięki za dobrą radę Pan42. Kupiłem w serwisie 4 nowe świece (koszt niestety 480zł..) wg numeru nadwozia i od dwóch dni problem zniknął. Dodatkowo dowiedziałem się, że przy zakupie świec żarowych trzeba zwrócić uwagę na to, że występują dwa rodzaje świec żarowych - jedne do silnika z DPF, a drugie do silnika bez DPF.