Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

Błąd "Brems licht" pomimo działających świateł sto

Elektryka
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kid7
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Błąd "Brems licht" pomimo działających świateł sto

Post autor: kid7 » 07 wrz 2016, 15:38

Witam,
niestety nie mam najlepszego okresu z elektryką w mojej niuni. Dopiero co wróciłem z Polski, gdzie wydałem na nią 3.300,- a tuż po przyjeździe kolejne dwie usterki. Jedną - buzzer parkowania z przodu udało mi się usunąć. Druga, która pojawiła się do tej pory kilka razy ciągle nie rozwiązana...

Ostatnio porankami gdy wsiadam do auta, ok. godz.6:10, na dworzu jest mniej więcej 10st. Celsjusza. Prawie każdego dnia gdy cofam z parkingu, przy hamowaniu wyskakuje mi natychmiast błąd światła stopu z lewej strony. Pojawia się to tylko z rana, ale nie za każdym razem. Wiem że światła działają, bo moja kobieta "skika" za auto i bada sytuację. Gdy wracam z pracy błąd nie pojawił się ani razu. Szukałem rozwiązania i u nas i na niemieckich forach, ale tam najczęście dotyczy ta usterka 3-go światła stopu. A nawet jeśli, to błąd = faktyczny brak światła stopu. U mnie jednak wsio działa, tylko mi z rana pipczy...

Ktoś, coś, kiedyś?

kamil666
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Kamil
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.8 FSI 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: kamil666 » 07 wrz 2016, 20:19

znany problem z masą na wtyczce.
Ja u siebie podginałem i czyściłem styk, skończyło się na ucięciu wtyczki i zarobieniu nowych pinów. 20 minut roboty i już 2 lata spokoju.

Awatar użytkownika
kid7
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kid7 » 08 wrz 2016, 08:42

kamil666 pisze:znany problem z masą na wtyczce.
Ja u siebie podginałem i czyściłem styk, skończyło się na ucięciu wtyczki i zarobieniu nowych pinów. 20 minut roboty i już 2 lata spokoju.
No super, ale o jakiej wtyczce mowisz?
Wspaniałe auto

kamil666
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Kamil
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.8 FSI 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: kamil666 » 08 wrz 2016, 10:34

Jak zdemontujesz lampę to od tyłu masz wtyczkę która zasila żarówki. W tej wtyczce masz piny, a ten z najgrubszym przewodem chyba koloru brązowego jest masowy. Problemy z jego stykiem tak się kończą.
Są też sposoby na wpychanie na brzeg pinu masowego zapałek, ma to na celu usztywnienie i polepszenie styku. Ja wybrałem wymianę wtyczki/pinów. Też z tym walczyłem bo światła świeciły, ale błąd był. Po zdjęciu klosza i przypatrzenia się na żarówki można było zauważyć delikatne pobłyskiwanie tak jakby były delikatne skoki napięcia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl