Witam
Gdzie znajdują się bezpieczniki foteli elektrycznych w Audi A6 C6 2009r.?
Mam fotel kierowcy z pamięcią, który dziła, a fotel pasażera niema zasilania.
Sprawdzałem bezpieczniki z lewej i z prawej strony deski żaden z nich nie odpowiada za fotele.
[A6 C6] Bezpiecznik foteli elektrycznych
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Ryszard
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Elektrycznie zasilane siedzenia mają bezpieczniki automatyczne, które włączają się ponownie po usunięciu przeciążenia.Banius pisze:Sprawdzałem bezpieczniki z lewej i z prawej strony deski żaden z nich nie odpowiada za fotele
Fotel pasażera > prawa strona tablicy przyrządów > listwa bezp. czarna > bezpiecznik nr 11 10 A
Fotel kierowcy > lewa strona tablicy przyrządów > bezp. nr 21 10 A
Według schematów w modelu od 2009 te bezpieczniki odpowiadaja za ustawianie podparcia odcinka lędźwiowego w siedzeniu kierowcy i pasażera. U mnie w tych miejscach brak bezpieczników i nie dochodzą tam kable, są to puste miejsca. Mam fotel kierowcy z pamięcią, może dlatego jest to inaczej rozwiązane? 

Ja mam fotele regulowane elektrycznie ale bez pamięci i też nie ma w tych miejscach bezpieczników (rocznik 2009). Fotele grzecznie się przesuwały, dmuchały itd. do soboty, nagle oba przestały działać. Tak więc dołączam się do tematu...Banius pisze:Według schematów w modelu od 2009 te bezpieczniki odpowiadaja za ustawianie podparcia odcinka lędźwiowego w siedzeniu kierowcy i pasażera. U mnie w tych miejscach brak bezpieczników i nie dochodzą tam kable, są to puste miejsca. Mam fotel kierowcy z pamięcią, może dlatego jest to inaczej rozwiązane?
-
- Forum Audi A6 / A7