Automatyczne zamykanie
Automatyczne zamykanie
Witam. Bardzo krotko mam a6 c6, POMOZCIE CO MAm zrobic zeby auto po odejsciu od niego samo sie zamkneloi ( mam system key less go ) z gory dzieki
Ostatnio zmieniony 23 cze 2012, 15:20 przez Waldi1, łącznie zmieniany 1 raz.
- FOSS
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Po pierwsze zamki nie otwierają się automatycznie po zbliżeniu do auta...MaTyS pisze:Nie posiadam tego systemu, ale z tego co czytałem to zamki drzwi otwierają się same po zbliżeniu do auta, ale zamykanie odbywa się poprzez naciśnięcie przycisku na klamce.
pod klamką jest czujnik zbliżeniowy który wykrywa rękę chcącą otworzyć auto... jeżeli antena w klamce wykryje obok kluczyk to po włożeniu ręki pod klamkę zamek się otworzy ale jeżeli kluczyka w pobliżu nie będzie to drzwi pozostaną zamknięte.
Zamykanie odbywa się tak jak napisałeś czyli poprzez naciśnięcie przycisku na klamce... ja ma Kessę w A8 i nie wydaje mi się żeby można było uruchomić automatyczne zamykanie bez naciskania tego przycisku... u mnie nie ma takiej opcji w MMI a w kodowaniach sterownika też tego nie kojarzę.
- FOSS
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
To już bardzo szczegółowo było0x4B25A pisze:Panowie... po kolei... kilka informacji o tym systemie: ...

Czyli jest tak jak mówiłem... a czujnik pod klamką jest po prostu na tyle czuły że nawet bez jego dotknięcia rozpoznaje dłoĂą pod klamką i rozpoczyna procedurę otworzenia auta.
Jeżeli opis jest wprost do modelu A6 C6 to w A8 jest zdaje się więcej anten bo są we wszystkich 4-ech klamkach.
Ostatnio zmieniony 25 cze 2012, 22:49 przez FOSS, łącznie zmieniany 1 raz.