Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

Audi A6 C6 jak awaryjnie otworzyc bagaznik - brak zasilania

Elektryka
ODPOWIEDZ
seamus
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Audi A6 C6 jak awaryjnie otworzyc bagaznik - brak zasilania

Post autor: seamus » 23 kwie 2015, 22:15

Witam, mam problem z otwarciem bagaznika w Audi A6 C6 2007 sedan, a mianowicie sprawa wyglada tak...
Auto jest po uderzeniu przodem (wystrzelone pouszki i na 100% wystrzelona klema piro w bagazniku), auto jest otwarte, kluczyk w stacyjce (nie mozna go wyjac, skrzynia w pozycji P - automat). Na 99% ktos probowal sprawdzic kleme piro w bagazniku na akumulatorze i po odpieciu klemy zatrzasnal bagaznik efekt jest taki ze nie ma teraz zasilania na zamek centralny i nie mozna wyjac kluczyka ze stacyjki ( drugiego kluczyka brak wiec nie dam rady otworzyc bagaznika kluczykiem). Nic rowniez nie pomaga podpiecie boostera pod klemy rozruchowe pod maska, prad nie dochodzi do zamka centralnego.
Czy istnieje mozliwosc otwarcie awaryjnie bagaznika poprzed podanie pradu na jakis modul?
W BMW e90 LCI mialem podobny przypadek, wtedy musialem zdemontowac schowek, wyjac pewien podul ukryty za schowkiem, wyciagnac wtyczne z modulu i pod 12 pin podac prad a mase na karoserie i bagaznik awaryjnie sie otworzyl...czy cos podobnego wystepuje w AUDI?
Z gory dziekuje na pomoc i odpowiedzi...
Pozdrawiam

jasper
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Jacek
Rocznik: 2000
Moje auto: Allroad C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.5TDI 155KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel

Post autor: jasper » 24 kwie 2015, 08:43

obok kluczyka jest taka kropka którą trzeba wcisnąć i przekręcić i wyjdzie kluczyk. wyjmujesz podchodzisz do kufra przekręcasz kluczykiem i po krzyku
oprócz tego co nie mam to mam wszystko i
tu już nie ma nic do roboty :)
----------------------------------------------
CCCO 2015
kolejne nieuki nauczam jazdy po naszemu :)

MaTyS
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: MaTyS
Rocznik: 2012
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 CDYA 239KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel

Post autor: MaTyS » 24 kwie 2015, 12:42

Możecie mieć problem ze znalezieniem miejsca do włożenia kluczyka w klapie ;)
Mam składaną tylną kanapę i tak udało mi się otworzyć tylna klapę po zatrzaśnięciu z wyjętym aku.

seamus
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: seamus » 24 kwie 2015, 19:48

Jasper dziex za info..zaraz jade sprawdzic czy da sie wyciagnac ten kluczyk...dam znac co i jak...
MaTys ...w klapie bagaznika mam zamek wiec bez problemu jesli wyciagne kluczyk
Dziex za info pozadrawiam

[ Dodano: 2015-04-24, 19:48 ]
Jasper dziex za pomoc, tak jak napisales wkladamy w maly otwor w stacyjce tuz przy kluczyku jakis drut i wyciagamy kluczyk...a bagaznik to juz wiadomo z kluczyka.
Podpialem dwa boostery jeden z tylu pod baterie drugi pod maska na klemy, silnik krecil ale niestety nie odpalil. Bede kombionowal dalej. Ale temat z bagaznikem uwazam za zamkniety :)
Jeszcze raz dzieki za info. Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl