Witam, mam problem z otwarciem bagaznika w Audi A6 C6 2007 sedan, a mianowicie sprawa wyglada tak...
Auto jest po uderzeniu przodem (wystrzelone pouszki i na 100% wystrzelona klema piro w bagazniku), auto jest otwarte, kluczyk w stacyjce (nie mozna go wyjac, skrzynia w pozycji P - automat). Na 99% ktos probowal sprawdzic kleme piro w bagazniku na akumulatorze i po odpieciu klemy zatrzasnal bagaznik efekt jest taki ze nie ma teraz zasilania na zamek centralny i nie mozna wyjac kluczyka ze stacyjki ( drugiego kluczyka brak wiec nie dam rady otworzyc bagaznika kluczykiem). Nic rowniez nie pomaga podpiecie boostera pod klemy rozruchowe pod maska, prad nie dochodzi do zamka centralnego.
Czy istnieje mozliwosc otwarcie awaryjnie bagaznika poprzed podanie pradu na jakis modul?
W BMW e90 LCI mialem podobny przypadek, wtedy musialem zdemontowac schowek, wyjac pewien podul ukryty za schowkiem, wyciagnac wtyczne z modulu i pod 12 pin podac prad a mase na karoserie i bagaznik awaryjnie sie otworzyl...czy cos podobnego wystepuje w AUDI?
Z gory dziekuje na pomoc i odpowiedzi...
Pozdrawiam
Audi A6 C6 jak awaryjnie otworzyc bagaznik - brak zasilania
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jacek
- Rocznik: 2000
- Moje auto: Allroad C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 155KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
obok kluczyka jest taka kropka którą trzeba wcisnąć i przekręcić i wyjdzie kluczyk. wyjmujesz podchodzisz do kufra przekręcasz kluczykiem i po krzyku
oprócz tego co nie mam to mam wszystko i
tu już nie ma nic do roboty
----------------------------------------------
CCCO 2015
kolejne nieuki nauczam jazdy po naszemu
tu już nie ma nic do roboty

----------------------------------------------
CCCO 2015
kolejne nieuki nauczam jazdy po naszemu

Jasper dziex za info..zaraz jade sprawdzic czy da sie wyciagnac ten kluczyk...dam znac co i jak...
MaTys ...w klapie bagaznika mam zamek wiec bez problemu jesli wyciagne kluczyk
Dziex za info pozadrawiam
[ Dodano: 2015-04-24, 19:48 ]
Jasper dziex za pomoc, tak jak napisales wkladamy w maly otwor w stacyjce tuz przy kluczyku jakis drut i wyciagamy kluczyk...a bagaznik to juz wiadomo z kluczyka.
Podpialem dwa boostery jeden z tylu pod baterie drugi pod maska na klemy, silnik krecil ale niestety nie odpalil. Bede kombionowal dalej. Ale temat z bagaznikem uwazam za zamkniety
Jeszcze raz dzieki za info. Pozdrawiam
MaTys ...w klapie bagaznika mam zamek wiec bez problemu jesli wyciagne kluczyk
Dziex za info pozadrawiam
[ Dodano: 2015-04-24, 19:48 ]
Jasper dziex za pomoc, tak jak napisales wkladamy w maly otwor w stacyjce tuz przy kluczyku jakis drut i wyciagamy kluczyk...a bagaznik to juz wiadomo z kluczyka.
Podpialem dwa boostery jeden z tylu pod baterie drugi pod maska na klemy, silnik krecil ale niestety nie odpalil. Bede kombionowal dalej. Ale temat z bagaznikem uwazam za zamkniety

Jeszcze raz dzieki za info. Pozdrawiam