Witam! otwieram temat zeby pomóc tym którzy maja problem standardowy w tym modelu Audi a6 c6 4f z tylnymi swiatłami led,mianowicie zarzą sie lub słabo swiecą,Więc nie wystarczy czyszczenie styków jak wszyscy robia bo to nic nie da
więc wstawiam fotki i mały opis jak to naprawić,mianowicie problem lezy w taśmie
LED a dokładniej w rezystorze smd 470 który znajduje sie na taśmie LED ale otym póżniej
Na przykładzie to naprawiałem tylne prawe oswietlenie
wiec zacznijmy od rozklejenia tej lampy
dokładnie srubokrętem wkładając w szczeline pomiędzy odblask a obudowe lampy i przekrecając w prawo i lewo srubokretem i przesuwajac go co pół cm idzie dosyc szybko,
po otwarciu wygląda tak
rozpinamy przewody z kostki i wciągamy srebny plastik z ledami podwazając ten nypelek
ok po wyciągnięciu tego
wyciągamy płytkę ale bardzo delikatnie zeby nie uszkodzić tasiemki jest bardzo delikatna
i teraz tak problem Leży tutaj w tym miejscu na foto wskazanym srubokrętem ale z drugiej strony taśmy czyli od srodka

teraz musimy dostać sie tam w tym celu musimy zerwać te plastikowe grzybki
po ich zerwaniu odchylamy delikatnie taśmę z led delikatnie zeby jej nie uszkodzić i eureka dostalismy sie do REZYSTORA NR 470 który szfankuje albo sa do poprawy zimne luty lub jego wymiana
ja akurat już wylutowałem i wgląda tak
w moim przypadku wystarczyło poprawić zimne luty i lampa jak nowa
tak działała przed
a tak działa po naprawie
Jak chcecie podłączyć lampe i sprawdzić czy działa to na foto macie jak to zrobić
Jezeli chodzi o sklejanie to ja sklejiłem to klejem montazowym sa bardzo mocne a czykolwiek w tym temacie jest szerokie pole zastosowań klei do plastików silikonów.
Tylko nie wiem czy w wszystkich modelach bedzie ten sam rezystor smd 470 mogą sie roznic numerami, więc prosze piszcie do mnie jak bedziecie swoje przepiękne Autka naprawiać z przebiegu operacji i czy się powiodła,czy sa te same rezystory,Jezeli jest ok to lajkujcie polubiajcie Pozdrawiam i czekam na relacje ps.zapraszam youtube jak to zrobić video