[A6 C6] adaptive light defective
Wystarczy obserwować strumień światła kręcąc kierownicą... u Ciebie chyba powyżej 30km/h... poza tym, są też śruby dodatkowe do regulacji 'zeza' (te bardziej widoczne).wyder1984 pisze:Jak sprawdzić czy mam "skrętnę" lampy ?
A tak są oznaczone te lampy w wyposażeniu:
Kod: Zaznacz cały
87 8Q5 P LWR Headlight-range adjustment, automatic/ dynamic with dynamic bending light (AFS 1)
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
yarowsc pisze:nie da rady, to nie taka prosta sprawa. reflektor musisz zmienić na adpowiednidodi pisze:kupiłem auto z AFS ale ktoś założył jedna lampę zwykłą bez AFS... proszę o poradę jak to wykodować całkowicie... nie zależy mi na skrętnym xenonie a irytuje mnie błąd na fisie...
To i ja się podepnę do tematu.Sytuacja podobna kupiłem auto z błędem poziomowania na fisie. VCDS pokazuje dwa błędy 01539 czyli brak adaptacji i 02071 brak komunikacji i tego nie umie usunąć. Za schowkiem znalazłem moduł świateł AFS 4F0 907 357 E czyli do skrętnych. W serwisie dowiedziałem się że auto wyszło z AFS, a ktoś zmienił na zwykłe bixenony. Moje pytanie czy na tym sterowniku po odpowiednim przepinowaniu kabli da rade uruchomić poziomowanie i skasować ten błąd 02071 żeby zrobić adaptację lamp i pozbyć sie komunikatu na fisie. Szkoda mi tych lamp co są, bo mam je w ładnym stanie no i wiadomo zakup skrętnych to dość spora kwota, zwłaszcza ze dopiero co robiłem remont skrzyni.
Octavia Combi 2002r.L&K 1,9tdi na wydaniu