ABS+ESP FAULT see owners manual parking brake malfunction
ABS+ESP FAULT see owners manual parking brake malfunction
Witam. Najprawdopodobniej mam uszkodzoną wiązkę do tylnego prawego czujnika prędkości obrotowej koła (ABS) - brak komunikacji. Bez problemu znalazłem numery wtyczek, pinów i gumek do silnika hamulca ręcznego, ta wtyczka też była uszkodzona. Macie może Panowie numery wtyczek, pinów do tego czujnika?
Wracam do tematu, nie było czasu na naprawę, a zbliża się zima i trzeba działać szybko
Wymieniłem wtyczkę, ale czasami jeszcze błąd wyskakuje. Podejrzewam, że kabel może być uszkodzony również przy wejściu do środka samochodu, ciężko określić dokładnie. Gdzie znajdę w środku koniec kabla idącego do wtyczki ABS? Chciałbym podpiąć na moment inny kabel i sprawdzić czy idę w dobrym kierunku.

Podepnę się pod temat.
Objawy mam takie same jak w tytule tematu. Ręczny działa na postoju. ESP i Parking brake.
Błąd 493.
Jutro wizyta u mechaniora.
Koledzy jakaś podpowiedź?
[ Dodano: 2015-08-26, 15:54 ]
Okazało się że padł czujnik ESP...
Numer katalogowy 6Q0907637A ... co prawda okazalo się że w aucie siedzi czujnik 4F0907637 ale został on wycofany z produkcji i zastąpiony 6Q0907637A.
Objawy mam takie same jak w tytule tematu. Ręczny działa na postoju. ESP i Parking brake.
Błąd 493.
Jutro wizyta u mechaniora.
Koledzy jakaś podpowiedź?
[ Dodano: 2015-08-26, 15:54 ]
Okazało się że padł czujnik ESP...
Numer katalogowy 6Q0907637A ... co prawda okazalo się że w aucie siedzi czujnik 4F0907637 ale został on wycofany z produkcji i zastąpiony 6Q0907637A.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TDI 233KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Witam, mam podobny problem z czujnikiem predkosci kola tyl prawy.
Wywala blad podczas jazdy, na poczatku sporadycznie, teraz juz na stale, blad bym a poczatku ze nieprawdopodobny odczyt, a teraz ze blad w obwodzie elekrycznym. Czujnik wymieniony, sterownik ABS sprawdzony. Przed dalszymi sprawdzeniami chce wyeliminowac opcje popsutej wiazki. Chcialbym sie dowiedziec gdzie wychodzi kabel od czujnika ABS w samochodzie? zebym mogl drugi koniec kabla sprawdzic czy jest ciaglosc na polaczeneniu.
Wywala blad podczas jazdy, na poczatku sporadycznie, teraz juz na stale, blad bym a poczatku ze nieprawdopodobny odczyt, a teraz ze blad w obwodzie elekrycznym. Czujnik wymieniony, sterownik ABS sprawdzony. Przed dalszymi sprawdzeniami chce wyeliminowac opcje popsutej wiazki. Chcialbym sie dowiedziec gdzie wychodzi kabel od czujnika ABS w samochodzie? zebym mogl drugi koniec kabla sprawdzic czy jest ciaglosc na polaczeneniu.
WITAM po latach
A6 C6 ten sam v8 4,2
Mam podobny problem
Blad 00493 ESP SENSOR UNIT (G419)
008 implausible signal
Wywala blad esp po odpaleniu, kontrolka sie zapala, po skasowaniu bledu powraca momentalnie, mechanik stwierdzil uszkodzenie sensora, numer czesci
6Q0 907 637A
Dwa pytania:
Gdzie znajduje sie ten sensor, cos mi sie oslyszalo ze pod ktoryms z siedzen czy to prawda, czy dostep jest latwy?
Ktos wyzej pisal ze owy czujnik z A przy numerze czesci to nowa wersja? czy jak kupie uzywke bez A to bedzie dzialac?
A6 C6 ten sam v8 4,2
Mam podobny problem
Blad 00493 ESP SENSOR UNIT (G419)
008 implausible signal
Wywala blad esp po odpaleniu, kontrolka sie zapala, po skasowaniu bledu powraca momentalnie, mechanik stwierdzil uszkodzenie sensora, numer czesci
6Q0 907 637A
Dwa pytania:
Gdzie znajduje sie ten sensor, cos mi sie oslyszalo ze pod ktoryms z siedzen czy to prawda, czy dostep jest latwy?
Ktos wyzej pisal ze owy czujnik z A przy numerze czesci to nowa wersja? czy jak kupie uzywke bez A to bedzie dzialac?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Jest taki bez A na końcu, ale ma inny początek. Czujnik 6Q0 907 637 A zastąpił 4F0 907 637
. Czujnik znajduje się pod konsolą środkową, czyli między siedzeniami
.
http://www.audi-portal.com/en/diagnosti ... 17408.html

http://www.audi-portal.com/en/diagnosti ... 17408.html