A6 c6 poczas jazdy gasną światła
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
A6 c6 poczas jazdy gasną światła
Witam podczas jazdy na 2-3 sekundy gasną światła. Traci się wspomaganie i na wyświetlaczu wyskakuje błąd brake malfuncion. na chwilę znowu jest spokój i znowu to samo. Co to może być?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wielebyt ustaw auto
- Rocznik: 2021
- Moje auto: Nie mam
- Nadwozie: Inne
- Silnik: 4.2 360KM
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Brak
- Paliwo: Brak
Re: A6 c6 poczas jazdy gasną światła
Coś się z prądem dzieje , ale brak wspomagania sugerowałby pasek osprzętu uślizg ,tyle że przy sprawnej instalacji światła nie powinny gasnąć.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Re: A6 c6 poczas jazdy gasną światła
Wspomaganie traci się tylko wtedy jak wyskoczy błąd to wtedy światła mijania gasną na te 2-3 sekundy. Wygląda to tak że silnik pracuje a wszystko jakby się resetowalo. I problem pojawił się nagle myślałem na początku że wina kabli od ręcznego hamulca. Profilaktycznie zrobiłem bo jeden był przygnity. Dodam jeszcze że w Delphi wywala mnóstwo przeróżnych błędów włącznie np od skrzyni automatycznej a ja mam manuał?.
Chodzi mi po głowie czy to nie będzie wina regulatora napięć? Ale czy jak są np. Tylko drzwi otwarte jest możliwe aby światła w drzwiach np wyłączyły się same i wlaczyly spowrotem?
Chodzi mi po głowie czy to nie będzie wina regulatora napięć? Ale czy jak są np. Tylko drzwi otwarte jest możliwe aby światła w drzwiach np wyłączyły się same i wlaczyly spowrotem?