Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

A6 C6 avant pytanie o lampy przednie

Elektryka
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
nanek84
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

A6 C6 avant pytanie o lampy przednie

Post autor: nanek84 » 21 lis 2012, 21:56

Witam,chciałbym sie was poradzić,co sadzicie o tych lampach poniżej
http://nl.kapaza.be/limburg/audi-a6-fac ... 946163.htm myślę nad ich zakupem,lecz chciałbym się najpierw poradzić czy będą normalnie działać ledy itd. wiem ze to nie ksenony ale już soczewkowe H7 i ledzik <lol> ,i myślę np.czy można do nich zakupić potem jakieś HIDY lub coś podobnego...za 250eur.bym je wyrwał co wy na to?
Byla Vectra B x16xel SWAP na c20xe...i w koncu wymarzone Audi...A6 Avant:):):)
wykonane mody:
-led tył+xenon led przód
modyfikacja pompy oleju.

3.0 BMK 224KM

Post autor: 3.0 BMK 224KM » 21 lis 2012, 22:01

to sa jak najbardziej ksenony i to w dodatku bixenony,zreszta tylko bi sa naszych autach.jak masz zwykle lampy to czeka cie przeroba instalacji zeby to chulalo i wymiana albo flash bordnetza.poszukaj na forum o lampach jest wszystko elegancko opisane.pozdr

Awatar użytkownika
nanek84
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: nanek84 » 21 lis 2012, 22:05

tomcio77 pisze:to sa jak najbardziej ksenony i to w dodatku bixenony,zreszta tylko bi sa naszych autach.jak masz zwykle lampy to czeka cie przeroba instalacji zeby to chulalo i wymiana albo flash bordnetza.poszukaj na forum o lampach jest wszystko elegancko opisane.pozdr
czyli kolego myślisz żeby je brać,za ta cenę?a co to ten flash bordnetz?
wykonane mody:
-led tył+xenon led przód
modyfikacja pompy oleju.

krzycho2626
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krzysztof
Rocznik: 2007
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel

Post autor: krzycho2626 » 22 lis 2012, 08:50

Te lampy nie będą świecić!!!!!
Nie wiem czy wiesz że ori poliftowe lampki są na żarnikach d3s i co za tym idzie potrzeba bordnetza oraz całej instalacji z polifta o autopoziomowaniu nie wspomnę.

Nie da się sflashować starego bordnetza na poliftowy-Ci co skanowali polifta to wiedzą jak wygląda kodowanie bitów i bytów.

Dla tego więc taki Dominik wszczepia listwę led w starsze bi-xenony z D2s aby uniknąć problemu z nowszym żarnikiem d3s oraz bordnetz-em.
Pierwszy, najlepszy forum Audi A6 w Polsce - A6Klub.PL ! :)

Awatar użytkownika
M1A1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Marian
Rocznik: 2003
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 ASN 220KM
Skrzynia: Tiptronic
Kontakt:

Post autor: M1A1 » 22 lis 2012, 10:48

Witam panowie .
Jestem po wymianie bixenonów skrętnych na bixenon skrętny z led <radocha> i tu mam z góry inne informacje mianowicie nie byłem u Dominika tylko koło Płocka bo miałem bliżej i starałem się od chłopaka dowiedzieć jak najwięcej a co ważniejsze to on mówił ,że zna się z Dominikiem.
Jeżeli Dominik dokłada listwę led do naszych starych lamp (soczewka pozostaje stara ,a w bixenonie skrętnym nie da się jej wyciągnąć i zregenerować w nieskrętnym da się ) to chłopak koło Płocka wstawia lampy poliftowe z nowszą soczewką(bo są to lampy z lat 2008-2011) w moim przypadku jakbym dostał soczewkę z lat 2008 to i tak o 4 lata młodsza od moich .
Tak jak pisze krzycho2626, w lampach poliftowych jest żarnik D3S ale to nie problem bo mocowanie żarnika można przełożyć ze starych lamp co uczynił tenże chłopak.
Reasumując po wymianie dalej mam D2S na soczewce+ H8 na długich+listwę led
wszystko działa jak w oryginale listwa led przyciemnia się przy kierunkowskazie jak i przy włączaniu świateł ,żadnych błędów na Fisie. Nie ma potrzeby wymieniać bordeza. Listwa led służy również jako postojówka ,bo nie ma już miejsca na żarówkę T4W.
Koszt to 1500 zł ,stare lampy trzeba oddać ,a ja dodatkowo zakupiłem nowe żarniki Philipsa 85122+ za 100 zł szt ,gdyż moje już miały różną barwę.

Plusy to takie ,że :
-światła jest co najmniej 50% więcej
-lampy działają jak oryginał
-nie parują(jak na razie)
-moduły skrętu działają jak szalone(w starych lampach nie było tego aż tak widać)

Minus też są:
H8 przy soczewce daje żółtą barwę światła (może znajdę jakąś inną alternatywę )i po włączeniu długich prawie nie widać jej efektów tak daje soczewka.

Mam nadzieję ,że komuś pomogę podjąć odpowiednią decyzję.

Pozdrawiam Marian.
Wykonane
-lampy przednie LED wykonane 17.11.2012, APS plus, ledy całego auta+tablica, AMI, Polskie menu

Awatar użytkownika
nanek84
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: nanek84 » 22 lis 2012, 17:08

To co muszę dokupić żebym mógł tak czy siak zamontować takie xenony w swojej A6, bordnetz czyli ten moduł mam na pewno do zmiany?mam VCDSA gdzie mogę sprawdzić jaki mam model modułu...w tym programie?mógłby ktoś mnie nakierować bo dopiero zaczynam się uczyć robić sztuczki tym VCDS.amator zemnie i tyle napisze... <rotfl>
wykonane mody:
-led tył+xenon led przód
modyfikacja pompy oleju.

waldi1972
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: waldi1972 » 07 kwie 2013, 22:33

po kolei co nastąpiło
-miałem światła xenon
-wymieniłem na bixenon z led
-wymieniłm bortnetz na K
-przpiołem przewody przy bortnetz

left
1- Separate pin 4 line black/red from the gray connector T32c
2- Separate pin 6 line gray/white from the black connector T10a
3- Combine at pin 6 line gray/white with black/red line (from T32c) at the black connector T10a
4- The pin 4 where was line black/red at the gray connector T32c is no longer needed
5- Separate pin 8 line white/black from the black connector T10a
6- Combine pin 8 line white/black with gray/white line (on pin 6) at the black connector T10a (PWM signal)
7- The pin 8 where was line white/black at the black connector T10a is no longer needed

right:
1- Separate pin 15 line black/red from the gray connector T32c
2- Separate pin 1 line red/yellow from the black connector T10a
3- Combine at pin 1 line red/yellow with black/red line (from T32c) at the black connector T10a
4- The pin 15 where was line 15 black/red on the gray connector T32c is no longer needed
5- Separate pin 2 line green/blue from the black connector T10a
6- Combine pin 2 line green/blue with red/yellow line (on pin 1) at the black connector T10a (PWM signal)
7- The pin 2 where was line green/blue line at the black connector T10a is no longer needed

-zrobiłem kodowanie na led
-działa ściemnianie led przy włączeniu mijania
-nie działają H7

problem: na fisie wyświetla sie : ADAPTIVE LIGHT DEFECTIV
nie działają spryskiwacze lamp ( w vcds gdy robię test to działają )
nie ściemniają się ledy przy kierunkach

nic nie przepinałem w kostkach lamp

Proszę o pomoc

Bartek1989
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Bartek1989 » 27 lip 2013, 10:27

Witam potrzebuje kontakt do Dominika z Piły bo tez chce zmienic lampy i czy go polecacie jak ktos byl u niego czekam na kontakt hadal8@o2.pl o jak najszybszy:D

fresh2002
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Jacek
Rocznik: 2008
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 220KM
Skrzynia: Tiptronic

Post autor: fresh2002 » 27 lip 2013, 10:50

Napisz PW do kolegi stinger
CCCO marzenie zrealizowane - C6 by stinger

Bartek1989
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Bartek1989 » 27 lip 2013, 20:40

wielkie dzieki za PW mam jeszcze 1 pytanie zwiazane z lampa tylnia wyskakuje mi blad ze sa spalone swiatla pokoleji leci najpierw stop,pozycja,kierunek bylem u mechanika lampe wyjal przepsikal mase sprawdzil chodzilo dobrze natepnego dnia znowu to samo a co najlepsze jak wylacze samochod i wlacze jest oki ale po 5 minutach to samo sie dzieje nie wiem w czym problem jest:/

Awatar użytkownika
Jonnyrobert
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Jonnyrobert » 28 lip 2013, 18:09

Otwórz bagaznik, po stronie pasazera jest Komfort Stewonik, zobacz czy wtyczka dobrze siedzi.
Najlepiej wyciagnij ta wtyczke i wsadz ja ponownie. Musisz uslyszec jak wtyczka robi "klick" to wtedy siedzi ;)
VCDS Ross Tech 15.7.4
VAS / ODIS / VCP i inne bajery :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja