Witam panowie .
Jestem po wymianie bixenonów skrętnych na bixenon skrętny z led

i tu mam z góry inne informacje mianowicie nie byłem u Dominika tylko koło Płocka bo miałem bliżej i starałem się od chłopaka dowiedzieć jak najwięcej a co ważniejsze to on mówił ,że zna się z Dominikiem.
Jeżeli Dominik dokłada listwę led do naszych starych lamp (soczewka pozostaje stara ,a w bixenonie skrętnym nie da się jej wyciągnąć i zregenerować w nieskrętnym da się ) to chłopak koło Płocka wstawia lampy poliftowe z nowszą soczewką(bo są to lampy z lat 2008-2011) w moim przypadku jakbym dostał soczewkę z lat 2008 to i tak o 4 lata młodsza od moich .
Tak jak pisze
krzycho2626, w lampach poliftowych jest żarnik D3S ale to nie problem bo mocowanie żarnika można przełożyć ze starych lamp co uczynił tenże chłopak.
Reasumując po wymianie dalej mam D2S na soczewce+ H8 na długich+listwę led
wszystko działa jak w oryginale listwa led przyciemnia się przy kierunkowskazie jak i przy włączaniu świateł ,żadnych błędów na Fisie. Nie ma potrzeby wymieniać bordeza. Listwa led służy również jako postojówka ,bo nie ma już miejsca na żarówkę T4W.
Koszt to 1500 zł ,stare lampy trzeba oddać ,a ja dodatkowo zakupiłem nowe żarniki Philipsa 85122+ za 100 zł szt ,gdyż moje już miały różną barwę.
Plusy to takie ,że :
-światła jest co najmniej 50% więcej
-lampy działają jak oryginał
-nie parują(jak na razie)
-moduły skrętu działają jak szalone(w starych lampach nie było tego aż tak widać)
Minus też są:
H8 przy soczewce daje żółtą barwę światła (może znajdę jakąś inną alternatywę )i po włączeniu długich prawie nie widać jej efektów tak daje soczewka.
Mam nadzieję ,że komuś pomogę podjąć odpowiednią decyzję.
Pozdrawiam Marian.