witam wszystkich
mam problem z elektryką; od jakiegoś czasu, a mianowicie cuś mi robi zwarcie i wybija bezpiecznik, na którym są; min szyby i oświetlenie wnętrza;
zaczęło się parę m-cy temu, wymieniłem bezpiecznik i był spokój na jakiś czas; i tak coraz częściej. W tym momencie wybija go praktycznie od razu. Wykluczyłem wszystkie drzwi[siłowniki, zamki, przelotki] lampki oświetlają;ce wnętrze.
byłem u dwóch elektryków i też nic nie znaleźli;
czy miał ktoś może podobny problem?
czy moduł komfortu może robić zwarcie?
i czy są; jakieś miejsca w których mogę szukać zwarcia? (wszystkie kable pod nogami przy komforcie są; suche)
z góry dzięki za jaką;kolwiek odpowiedź,
pozdrawiam
[a6 c5 2001] zwarcie, pytanie gdzie?
temat rzeka.... wybija każdy, wiec opcja 1 nie; 3 też nie bo ja nic nie grzebałem, a od kupienia minęło pół roku zanim zaczęło palić ten bezpiecznik.
jeszcze jedno: czy w okolicach pedału sprzęgła idzie jakaś wią;zka kabli? zauważyłem że (przy spalonym bezpieczniku) wciskanie sprzęgła powoduje zapalanie się (mruganie) kontrolki otwarcia drzwi; jeśli tak to gdzie ona jest i jak do niej się dostać?
jeszcze jedno: czy w okolicach pedału sprzęgła idzie jakaś wią;zka kabli? zauważyłem że (przy spalonym bezpieczniku) wciskanie sprzęgła powoduje zapalanie się (mruganie) kontrolki otwarcia drzwi; jeśli tak to gdzie ona jest i jak do niej się dostać?
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Dzięki złazu ,faktycznie zwarcie było w siedzeniu kierowcy (podświetlenie nóg pasażera z tyłu) tylko ja wypinałem dwie duże wtyki i myślałem że to wszystko oprócz poduszki ale stwiedziłem że bezpiecznik przepala się jak się oprę mocno o oparcie- doszukałem się jeszcze jednej małej wtyki obok i to właśnie było od podświetlenia .
Nareszcie będę mógł się cieszyć el.szybami bo już myślałem że tego nie naprawię.
Napisz czy dochodziłeś w którym miejscu przewody w fotelu robią zwarcie?Chyba trzeba by wyjąć cały fotel i dopiero szukać .
Nareszcie będę mógł się cieszyć el.szybami bo już myślałem że tego nie naprawię.
Napisz czy dochodziłeś w którym miejscu przewody w fotelu robią zwarcie?Chyba trzeba by wyjąć cały fotel i dopiero szukać .
Czy ta mała wtyczka (od lampki?) jest bardziej z tyłu fotela i jest czarna?
Wypiąłem ją (małą czarną z tyłu fotela) właśnie ostatnio i dalej mam te same objawy. Inne wtyczki nie wiedziałem jak wypiąć.
PS. Mam podobne objawy, gdy oprę się mocno o opracię fis pokazuje mi otwarte tylne lewe drzwi i zapala się swiatło w środku auta, co jakiś czas spalając bezpiecznik nr 14
Wypiąłem ją (małą czarną z tyłu fotela) właśnie ostatnio i dalej mam te same objawy. Inne wtyczki nie wiedziałem jak wypiąć.
PS. Mam podobne objawy, gdy oprę się mocno o opracię fis pokazuje mi otwarte tylne lewe drzwi i zapala się swiatło w środku auta, co jakiś czas spalając bezpiecznik nr 14