Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

Zwarcie przy odpalaniu, pada akumulator, nie trzyma obrotów

Elektryka
ODPOWIEDZ
krzkra
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Zwarcie przy odpalaniu, pada akumulator, nie trzyma obrotów

Post autor: krzkra » 25 sie 2016, 13:27

Witam,
mam bardzo uciążliwy problem z moją A6 c5 sedan 1.8 rocznik 1998.
Wsiadając do auta przekręciłem kluczyk w stacyjce bardzo szybko i w tym samym momencie nastąpiło jakby zwarcie i padł całkowicie akumulator.
Padło wszystko, nie świeciły kontrolki, nie można było włączyć świateł awaryjnych itp.
Próbowałem ładować akumulator, nawet kilka razy i nic. Auto stało 4 dni bez podpiętego akumulatora. Kupiłem nowy akumulator, i po założeniu odpaliło, ale
nie trzyma mi obrotów na biegu jałowym. Zapali, ale jeśli nie dodam gazu gaśnie. Muszę przejechać ok 1 km, i wtedy na biegu jałowym trzyma. Obroty nadal są niskie 200/300 i auto całe drga.
Z braku czasu nie umówiłem się do elektryka i tak jeździłem. Odpowiednia i szybka kombinacja pedałów i można się przyzwyczaić, jednak jest to niebezpieczne i uciążliwe.
Powyższa sytuacja z akumulatorem powtórzyła mi się wczoraj. Po przekręceniu kluczyka, w celu odpalenia, akumulator w sekundę padł. W ciągu dwóch miesięcy wydałem 700 zł na dwa akumulatory.

Może ktoś miał coś podobnego? Dlaczego po wymianie akumulatora, nie mam równych obrotów na biegu jałowym? Jeśli auto jest zimne, to w ogóle nie trzyma, gaśnie?
Bardzo proszę o pomoc.

Gość.

Post autor: Gość. » 25 sie 2016, 17:05

Masz chłopie powazniejszy problem w aucie i najpierw go znajdź,poszukaj tej zwary potem napraw i kup nowa baterie a potem podpinasz kompa i zerkasz co się dzieje jeszcze złego(skutek tej awarii).

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja