Witam, posiadam audi a6 c5 03r. 2.5 tdi AKE i skrzynie tip FAD.
Zakupiłem anglika audi a6 c5 03r. 1.9 tdi AWX skrzynia manualna.
Przekładam silnik i skrzynie, wszystko już prawie zrobione, została tylko elektryka.
Kupiłem książkę sam naprawiam ze schematami po niemiecku, bo polskiej wersji nie ma. Ma przyjść w środę.
Czy sterownik automatu mam wywalić i jak go ominąć by silnik i reszta chodziły tak jak powinny.
Z wiązką od silnika też muszę się pobawić bo nie pasuje kilka pinów w kostkach łączeniowych przy komputerze.
Czy jeszcze o czymś powinienem wiedzieć?
Proszę o pomoc.
Zmiana silnika i skrzyni prośba o pomoc z elektryką
Szkoda że wcześniej nie wiedziałem o ELSAWIN. Lecz zakupie, bo przyda się na przyszłość, na olx jest za 92zł.
Z tym kodowaniem to jaki program jest potrzebny? Można to zrobić samemu, czy trzeba jechać do jakiegoś "GURU"?
Bo ja niestety posiadam tylko Polski VAG 4.9 z interfejsem KKL USB. A tym to za wiele się nie poszaleje.
Jak wypnę sterownik od automatu to nie musze nic w to miejsce wpinać, a przewody w komorze silnika mogę wyciąć?
A sterownik ABS/ESP mogę założyć z anglika i obędzie się bez kodowania?
Z tym kodowaniem to jaki program jest potrzebny? Można to zrobić samemu, czy trzeba jechać do jakiegoś "GURU"?
Bo ja niestety posiadam tylko Polski VAG 4.9 z interfejsem KKL USB. A tym to za wiele się nie poszaleje.
Jak wypnę sterownik od automatu to nie musze nic w to miejsce wpinać, a przewody w komorze silnika mogę wyciąć?
A sterownik ABS/ESP mogę założyć z anglika i obędzie się bez kodowania?
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
ale kodowanie to nie problem , jak się nie da to wtedy przerzuć sterownik
musisz jeszcze zrobić zworkę po wyciągnięciu przekaźnika ( który daje prąd na rozrusznik na P i N ) chyba pozycja nr 13 ( przekaźnik 53 )
polskivag sovie podaruj , xoslox udostępnił diag pl na bazie vagcom nim wszystko zrobisz
musisz jeszcze zrobić zworkę po wyciągnięciu przekaźnika ( który daje prąd na rozrusznik na P i N ) chyba pozycja nr 13 ( przekaźnik 53 )
polskivag sovie podaruj , xoslox udostępnił diag pl na bazie vagcom nim wszystko zrobisz