[A6 C5] zestaw HID a prawdziwe xenony
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Miałem podobnie. Powód - wypalone lustra za soczewkami. Były szare i matowe to jak to miało świecić ? Palniki tez miały dość. Po regeneracji luster i z nowymi palnikami już ponad rok jest OK.sikor pisze:nie wiem jak swieca hidy wiem natomiast jak swieca lampy w astrze i w audi 80 i siweca lepiej niz ksenony w mojej a6 , jaka przyczyna ciezko pwoiedziec
Części samochodowe online - Motostacja pl
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
Oddałem do warsztatu, bo samodzielnie to nie da rady. Regeneracja polega na tym, że te małe lustra, za soczewką (taka kopuła do której są mocowane palniki) napyla się na nowo aluminium (metalizacja próżniowa - przynajmniej wydaje mi sie, że tak to się robi bo przy tym nie byłemsikor pisze:regeneracji czyli?? oddales gdzies do warsztatu czy sam robiles , napsiz jak i co, do tej pory czytalem tu o odnawianiu kloszy no i poswiecilem na to z 2 dni ale wynik marny

Efekt po tej regeneracji to jak niebo a ziemia

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2003
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
Są takie warsztaty które regenerują lustra czy to w normalnym reflektorze czy też właśnie odbłyśniki w ksenonach. Robiłem oba takie lustra i efekt jest - 100% zadowolenia, po prostu nowe lustra. Przykładowa firma - nie mam z nią nic wspólnego :roll:
regeneracja reflektorów
regeneracja reflektorów
-
- Forum Audi A6 / A7
no to mam kolejna rzecz do zrobienia w swojej a6 , ale sie tego uzbieralo , wszstko niby jest ok i jezdzi ale duzo mozna poprawic , z tymi lampami musze sprobowac , jak mozesz to napsiz ile to trwalo , bede jechal na ta hamownie do ciebie to moze i lampki bym sobie zrobil bo u mnie w kole napewno nie ma takiej firmy jedynie jest jakas ktora chromuje rozne elementy ale to pod koninem no i nie dotyczy lamp tylko metalowych elementow raczej
moja milosc- audi 80 b4 2.0
moja kochanka- a6 c5 2.8
moja kochanka- a6 c5 2.8
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
No akurat w tej firmie nie, bo oni wysyłali gdzieś te lusterka do napylania. Twierdzili, że poza Poznań, ale chyba niezbyt daleko. Nie bardzo chcieli powiedzieć dokąd. Tak właściwie całą resztę, czyli wyciągnięcie tego z lampy i potem zmontowanie do kupy mozna zrobić samodzielnie. Gdyby namierzyć to napylanie to byłoby do zrobieniasikor pisze:grrr a to jednak nie zrobie tego za jednym zamachem
-
- Forum Audi A6 / A7
no to musze poszperac torche w necie jak juz pojade do poznania to chce wpasc na hamownie , ustawic zbierznosc w serwisie audi(zawsze albo mam krzywo kierownice albo sciaga , dobrze jeszcze nigdzie mi nie ustawili ), no i o tych lampach pomysle , mialem kupic nowe ale zadnych zamiennikow bez"bajerow" nie znalazlem ,
moja milosc- audi 80 b4 2.0
moja kochanka- a6 c5 2.8
moja kochanka- a6 c5 2.8
-
- Forum Audi A6 / A7
- arturro_A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2005
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Skrzynia: Manual
Mimo to są reflektory przystosowane do H7 i D2S, sprawdź, czy na reflektorze widnieje również napis, taki jak podał kolega Arturro. Jeśli tak, to teoretycznie możesz wsadzić tam żarniki d2sarturro_A6 pisze: wszystkie tak maja,
oznaczenie ksenonu nie jest D2S tylko DC lub DCR (biksenon)

Morał z tego taki, że w swoich poprzednich reflektorach miałeś zaśniedziałe odbłyśniki w soczewkach, wystarczyły 200 zł (regeneracja) i miałbyś z powrotem jasność. A prawda jest taka, że oryginalny ksenon w a6 przed liftem jest tak samo lichy ja chiński zestaw wstawiony zamiast żarówki. Dopiero ten po lifcie z 3' soczewką, jako tako świeci, ale i tak daleko mu do oświetlenia z niektórych japońskich samochodów. Proponuję się przejechać hondą crv z bi-ksenonem, albo lexusem ls to dopiero jest jasnośćMarvik pisze:Morał z tego taki, że szkoda czasu na zakładanie różnego rodzaju badziewia typu HID do auto tylko od razu trzeba zakupić ori xenony.
Proszę nie wierzcie w opisy które można znaleźć na forum, że po zakupie zestawu HID lampy dobrze świecą - zależy co znaczy "dobrze" - świecą bardzo kiepsko w porównaniu z prawdziwym xenonem. Jakość oświetlenia jest nie porównywalna.

Regeneracja niedaleko Poznania:
http://www.regeneracja-hc.com/ polecam tego pana, zna się na rzeczy.