Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

Zawór powietrza wtórnego 037906283 C

Elektryka
ODPOWIEDZ
foti
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Zawór powietrza wtórnego 037906283 C

Post autor: foti » 21 cze 2014, 17:17

Witam serdecznie
Próbuję zdiagnozować problemy z 3.0 V6 ASN i zainteresowałem się zaworami powietrza wtórnego 037906283 C. Jak dobrze rozumiem to zawory te regulują podciśnieniem przymykanie i otwieranie gruszek z przodu na kolektorze powietrza poprzez miany długości dolotu. Same zawory działają po po podpięciu pod 12V słychać jak się załączają i otwierają jeden ze swoich wylotów. To już mi sie udało zdiagnozować. Ale każdy z tych dwóch zaworów które mam gdy dmucham w niepodłączony zawór w jeden kruciec to jest zamknięty ale gdy dmucham w drugi to powietrze ucieka przez taki okrągły zaworek na końcu. Tak samo moe tym krućcem wciągnąć powietrze. A to oznacza że do pociśnienia przez te zawory jest zasysane cały czas powietrze a wydaje mi się że nie powinno tak być. Myśle ze zawór ten jednym krućcem powinien pozwalać wypuszczać powietrze ale nie pozwinien pozwalać zasysać powietrza do układu. Czy ktoś zna ten zawór i sposób jego pracy.
Z góry dziękuję za wszelkie informację na jego temat.
Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

radii777
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: radii777 » 25 cze 2014, 00:11

znalazłem coś takiego

http://www.pierburg-service.de/ximages/ ... pl_web.pdf

Kiedyś jak miałem Octavie kumpel mi pozmieniał dla zabawy właśnie wężyki wylotowe i nie miała mocy. Zanim do tego doszedłem o co chodzi pamiętam że że zasysały powietrze te zaworki i dochodziły do takiego cylinderka i metodą prób i błędów doszedłem jak powinny być podłączone . Ale dopowiadając na pytanie powinny zasycać.

pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl