Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] Zawieszający się FIS po wymianie - błąd Radia 01304

Elektryka
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
SCORPI
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5] Zawieszający się FIS po wymianie - błąd Radia 01304

Post autor: SCORPI » 02 cze 2012, 13:39

Po wymianie wyświetlacza na nowy po kilku dniach zauważyłem, że podczas odpalenia auta, lub podczas włączania stacyjki na włączonym radiu wyświetlacz się zawiesza, po czym sama navi się wyłączy i włączy ponownie. W tym czasie jak wyświetlacz jest zawieszony to navi na nic nie reaguje oprócz przycisku wyłączenie lub reseta fis z prawej manetki.

lub podczas gdy jest zawieszony np: przełączę bieg lub otworze drzwi to pojawia się dziwna literka N. Pomaga wyłączenie radia i ponowne włączenie lub podobnie jak powyżej reset fis z prawej manetki.

dodatkowo pojawia się błąd

01304 - Radio
49-10 - No Communications - Intermittent

Nowości
Dzięki uprzejmości kolegi z forum Piotr_77

1) udało mi się pożyczyć Audi Navigation Plus w celu sprawdzenia, i było dokładnie tak samo, więc to można wykluczyć. Następnie wpadłem na pomysł, aby odpiąć od licznika szarą kostkę, która idzie do navi, aby chwilowo wyłączyć komunikację, i stwierdzam, że raczej jest to problem licznika.

2) następnie podłączyliśmy właśnie licznik, i tu BINGO, podczas wykonania kilkudziesięciu prób nie udało mi się go zawiesić a naprawdę się starałem. Widać, że nowszy licznik trochę inaczej się komunikuje. (może to kwestia softu)

Pytanie tylko co może być nie tak, z tym licznikiem??
Był wymieniany tylko fis i przez pierwszy kilkanaście dni było ok, może soft się wysypał?
Obrazek
Obrazek
Jeżeli pomogłem. Nie zapomnij kliknąć POMÓGŁ

Awatar użytkownika
zarzyk
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi
Rocznik: 2000
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.8T APU 150KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG
Kontakt:

Post autor: zarzyk » 05 sie 2019, 20:46

temat mooocno stary ale mam ten sam komunikat błędu. generalnie przestało mi pokazywać info z radia na fisie. czy jakoś rozwiązałeś temat?
Nie bój się eksperymentów. Amatorzy zbudowali Arkę Noego a fachowcy Tytanic-a

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja