Po wymianie wyświetlacza na nowy po kilku dniach zauważyłem, że podczas odpalenia auta, lub podczas włączania stacyjki na włączonym radiu wyświetlacz się zawiesza, po czym sama navi się wyłączy i włączy ponownie. W tym czasie jak wyświetlacz jest zawieszony to navi na nic nie reaguje oprócz przycisku wyłączenie lub reseta fis z prawej manetki.
lub podczas gdy jest zawieszony np: przełączę bieg lub otworze drzwi to pojawia się dziwna literka N. Pomaga wyłączenie radia i ponowne włączenie lub podobnie jak powyżej reset fis z prawej manetki.
dodatkowo pojawia się błąd
01304 - Radio
49-10 - No Communications - Intermittent
Nowości
Dzięki uprzejmości kolegi z forum Piotr_77
1) udało mi się pożyczyć Audi Navigation Plus w celu sprawdzenia, i było dokładnie tak samo, więc to można wykluczyć. Następnie wpadłem na pomysł, aby odpiąć od licznika szarą kostkę, która idzie do navi, aby chwilowo wyłączyć komunikację, i stwierdzam, że raczej jest to problem licznika.
2) następnie podłączyliśmy właśnie licznik, i tu BINGO, podczas wykonania kilkudziesięciu prób nie udało mi się go zawiesić a naprawdę się starałem. Widać, że nowszy licznik trochę inaczej się komunikuje. (może to kwestia softu)
Pytanie tylko co może być nie tak, z tym licznikiem??
Był wymieniany tylko fis i przez pierwszy kilkanaście dni było ok, może soft się wysypał?