Ok, jutro postaram się pozaglądać przy radiu co i jak.
A odnośnie samych świateł? Gdzie mógłbym szukać tego cuda odnośnie świecenia po załączeniu zapłonu? Dodam, że w pozycji 0 przełącznika świateł, światła mijania świecą, ale nie ma na ten temat informacji na desce rozdzielczej. Dopiero po przekręcenia przełącznika na pozycję świateł mijania, wyświetla się ten fakt na zegarach...
Zapalanie się świateł mijania po włączeniu zapłonu
Radio na chwilę obecną to i tak kwestia drugorzędna, ale postaram się jutro strzelić lepsze zdjęcie.
Odnośnie TFL, oczywiście sprawdzę co tam jest. Ale co ciekawe, jeszcze w momencie, gdy oglądałem samochód przed zakupem, światła się nie zapalały przy załączeniu zapłonu. Dopiero jakoś dzień później zaczęło się coś takiego dziać... Zauważyłem również coś dziwnego przyklejonego na środku szyby, zaraz nad lusterkiem wstecznym. Czy może to być jakiś czujnik zmierzchu, który zaczął zawodzić? Jutro postaram się zrobić fotkę tego ustrojstwa.
[ Dodano: 2017-05-30, 16:56 ]
Na pinie TFL - gruby żółto-biały przewód. Na pinie B - cienki szaro-zielony. Powinienem odciąć jakoś te przewody? Czy jest na to bardziej "cywilizowana" metoda?
[ Dodano: 2017-05-30, 20:02 ]
Niestety nie udało mi się w miarę sensownie sfotografować tego ustrojstwa na szybie. Generalnie - jest na jego środku (patrząc z wewnątrz samochodu) jakaś dioda (nieaktywna), jest prostokątny. Wiem, że słaby opis, ale nie jestem w stanie sensownie go opisać.
Odnośnie TFL, oczywiście sprawdzę co tam jest. Ale co ciekawe, jeszcze w momencie, gdy oglądałem samochód przed zakupem, światła się nie zapalały przy załączeniu zapłonu. Dopiero jakoś dzień później zaczęło się coś takiego dziać... Zauważyłem również coś dziwnego przyklejonego na środku szyby, zaraz nad lusterkiem wstecznym. Czy może to być jakiś czujnik zmierzchu, który zaczął zawodzić? Jutro postaram się zrobić fotkę tego ustrojstwa.
[ Dodano: 2017-05-30, 16:56 ]
Na pinie TFL - gruby żółto-biały przewód. Na pinie B - cienki szaro-zielony. Powinienem odciąć jakoś te przewody? Czy jest na to bardziej "cywilizowana" metoda?
[ Dodano: 2017-05-30, 20:02 ]
Niestety nie udało mi się w miarę sensownie sfotografować tego ustrojstwa na szybie. Generalnie - jest na jego środku (patrząc z wewnątrz samochodu) jakaś dioda (nieaktywna), jest prostokątny. Wiem, że słaby opis, ale nie jestem w stanie sensownie go opisać.
witam ja niedawno zakupiłem a6 c5 z danii i mam tak samo że po przekręceniu stacyjki zapalają mi sie światła ,muszę podjechać do elektryka i zrobić żeby było normalnie bo jest to troche denerwujące:)
Był : Audi A6 2.5 tdi s-line avant 180km quattro 2003r.
Był: Passat B5(3BG) 1.9 tdi AWX 131KM 2002r.
Był: Passat B5(3BG) 1.9 tdi AVF 131km 2004 r.
Jest : A6 C5 Avant 2.0 130KM ALT 2004 r.
Był: Passat B5(3BG) 1.9 tdi AWX 131KM 2002r.
Był: Passat B5(3BG) 1.9 tdi AVF 131km 2004 r.
Jest : A6 C5 Avant 2.0 130KM ALT 2004 r.
Ja u siebie obciąłem po prostu kabelki idące do pinu tfl i B (tfl na kostce jest jako 3 gruby kabelek żółto-biały, a B z tego co pamiętam jako 6, cienki kabelek zielono-szary). TFL odpowiada za światła mijania po zapłonie, a B za postojówki i podświetlenie tablicy. Wszystko dostępne po wyjęciu przełącznika świateł.
Po tym zabiegu, problem z głowy
Po tym zabiegu, problem z głowy