Witam.
Wymieniłem w mojej A6 (a w zasadzie zrobił to mój dobry kolega) światła oryginalny xenon na bixenon. Zrobił to w ten sposób, że obudowa pozostała z przedlifta, a cały środek z polifta.
Wszystko pasuje i świeci pięknie, ale...
W starym xenonie silniczek do automatycznej regulacji miał wiązkę z trzema przewodami. W bixenonie silniczek posiada wiązkę z czterema przewodami. Natomiast we wtyczce zasilającej (tej prostokątnej) w mojej instalacji brak jest jednego pinu (nie wiem czy to istotne).
Czas na pytanie.
Jak ogarnąć temat z różnicą w silniczkach, by instalacja elektryczna z przedlifta obsłużyła światła polifta (samoregulacja)?
Do momentu jak jeżdżę nieobciążony to nie jest problem, jednak kiedy wyruszę z rodzinką i z bagażami... Szkoda mi tych z naprzeciwka.
Pzdr
Jankes
[A6C5] zamiana xenon na bixenon - dynamiczna regulacja- prob
Silniczki raczej mechanicznie nie będą pasować, elektrycznie też nie są kompatybilne i ten niby jeden pin więcej ma duże znaczenie.
Są dwie opcje:
-przerobić mechanicznie silniczek aby ten stary pasował - chyba łatwiejsza opcja jeżeli masz też nowsze silniczki
-przerobić instalacje pod nowsze silniczki - trzeba ciągnąć nowe przewody do silniczków i wymienić sterownik poziomowania.
Są dwie opcje:
-przerobić mechanicznie silniczek aby ten stary pasował - chyba łatwiejsza opcja jeżeli masz też nowsze silniczki
-przerobić instalacje pod nowsze silniczki - trzeba ciągnąć nowe przewody do silniczków i wymienić sterownik poziomowania.