Witam.
Prawdopodobnie jest to problem z modułem komfortu inaczej zwanym modułem centralnego zamka który jak wiadomo odpowiada za wiele innych rzeczy.
U mnie wygląda to następująco.Podczas jazdy lub na postoju szaleje centralny zamek otwiera się i zamyka, światełko w podsufidce zapala się i gaśnie i dodatkowo gdy otwieram centralny zamek z pilota po chwili wszystkie szyby opuszczają się jednocześnie.Wiem że podobny temat już był i wszystko wskazuje na zamoczeni,zawilgocenie modułu.Lecz jak swój moduł całkowicie wyjąłem sprawdziłem jest czysty suchy nawet grama wilgoci nie ma jest jak nowy, dodatkowo sprawdziłem wiązki przewodów w drzwiach czy nie są nadłamane, ale jest też ok.
Więc jaki to może być problem?
Dziękuje za podpowiedzi.
[audi a6 c5] zalana wtyczka od zamka kierowcy
[audi a6 c5] zalana wtyczka od zamka kierowcy
Ostatnio zmieniony 27 gru 2009, 22:10 przez kampiano, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2003
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Po raz kolejny - to nie wina modułu - przeszukaj forum pod kątem "mikrostyk drzwi kierowcy" np. tu: a6-c5samochod-sam-sie-otwiera-lacznie-z ... 772,15.htm
EDIT: Widzę że kolega nowy, założyć login zdołał ale regulaminu już poczytać nie zdołał, radzę to zrobić zanim moderator się tu pojawi, chyba że to ma być Twój pierwszy i ostatni post :mrgreen:
EDIT: Widzę że kolega nowy, założyć login zdołał ale regulaminu już poczytać nie zdołał, radzę to zrobić zanim moderator się tu pojawi, chyba że to ma być Twój pierwszy i ostatni post :mrgreen:
Wiem kolego że podobne tematy były ale wertowałem wszystko i żaden nie jest tym co na forum opisane, dzisiaj po rozebraniu tapicerki w drzwiach i dostaniu sie do zamka zauważyłem wodę wokół kostki którą wpina się w zamek, próbowałem ją wyjąć i po ponad pół godziny usiłowania wyjęcia/wypięcia tej kostki stwierdzam że nie mam pojęcia jak to zrobić.Czy jest jakiś sposób na wypięcie tej kostki bez wyjmowania całego zamka??Szukałem na forum ale nikt takiego sposobu nie podał.Czy jest tam jakaś blokada czy coś?Bo widzę od strony karoserii że jest tam coś bo sprawdzałem w odbiciu lusterka ale ni diabła nie idzie tego wypiąć.Ma ktoś jakiś pomysł?
-
- Forum Audi A6 / A7
a6-c5samochod-sam-sie-otwiera-lacznie-z ... t15772.htm
ja na razie odłączyłem kostkę i czekam na cieplejszy dzień, a żeby zdjąc kostkę musisz trochę pokombinowac mi jakoś się udało
ja na razie odłączyłem kostkę i czekam na cieplejszy dzień, a żeby zdjąc kostkę musisz trochę pokombinowac mi jakoś się udało
ok kombinowałem przez ponad pół godziny i nic, wydaje mi się że jest jakiś zaczep od strony karoserii ale nie mam jak go odczepic, może jest jakiś sposób na to?piotrilawa pisze:a6-c5samochod-sam-sie-otwiera-lacznie-z ... t15772.htm