Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] zakłócenia radia od przetwornic HID

Elektryka
ODPOWIEDZ
Gor
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5] zakłócenia radia od przetwornic HID

Post autor: Gor » 08 mar 2009, 17:55

Witam wszystkich

pojawił się taki problem - wszyscy wiemy jak słabe światła mijania H1 mają nasze autka :-/ ze względu na częste jazdy w nocy zdecydowałem się na zakup żarników Xenon HID (średniej jakości cena 400 zł) po założeniu tego wynalazku udałem się na stację diagnostyczną sprawdzić ustawienie świateł wszystko OK powiedział diagnosta potwierdził jednocześnie że reflektory przystosowane są do tego typu lamp wskazując na opis na kloszu D2S :-> no fajnie światła świecą super wszystko widać rewelacyjnie (nawet podczas opadów deszczu) tylko jeden problem - mianowicie pojawiły się zakłócenia w radiu (fabryczne concert) nie na wszystkich stacjach te silniejsze odbiera OK problem nasila się na trasach za miastem - jest jakiś sposób na te zakłócenia jakiś filterek czy wzmacniacz albo coś innego ? .......

[ Dodano: 2009-03-08, 18:49 ]
znalazłem na Allegro coś takiego <ok> http://www.allegro.pl/item566398918_fil ... y_hid.html ktoś wie na ile jest to skuteczne :?:

Awatar użytkownika
PAGOR
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: PAGOR » 08 mar 2009, 18:55

musisz kolego mieć naprawdę słabej jakości te HIDy bo ja też mam HIDy i ani na radiu ani na CB ani na wzmaku od Subwoofera nie mam żadnych zakłóceń :-/ czy ten filtr jest coś wart nie wiem , nie mam pojęcia. ÂŻeby się nie okazało że ten filtr to puste pudełko na kablu bo tak też może być...
PAGÓR
Obrazek

Gor
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Gor » 08 mar 2009, 19:05

no czy ja wiem jaka jakość ? :roll: kupiłem ponoć dosyć dobre nie za 150 zł tylko 400 - tylko taka prawda że wszystkie one takie same tylko naklejka na pudełku inna może być (bardziej kolorowa) a może mam coś w mojej instalacji - podjadę do jakiegoś magika elektryka może coś poradzi ...

MISIEK_A6

Post autor: MISIEK_A6 » 08 mar 2009, 20:36

Hehe ja miałem podobnie... Niektórzy kupuja najtańsze HID za grosze i sprzedając 4 razy drożej a my jako kupujący mamy impuls ze jak drogo to dobrze... A wcale nie prawda... Musisz sie popatrzec na przetwornice... Ja mam niemieckie... wczesniej miałem chinskie i zakłocało mi... Po wymianie zestawu na niemieckie przetwornice zakłocenia ustały <ok>

Gor
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Gor » 08 mar 2009, 21:25

Tak sobie myślę :idea: - wcześniej nic się nie działo przetwornice (aluminiowa obudowa) były zamontowane - przyklejone na przylepiec do plastykowych elementów w przedziale silnika, wczoraj mając trochę czasu poprawiłem ich mocowanie przykręcając je do istniejących śrub - czy przypadkiem?! nie dodałem masy pojazdu do obudowy przetwornic i z tego powodu pojawił się efekt zakłócenia odbioru radia ( masa anteny) ? może to zbieg okoliczności i cos w elektryce praetwornic padło - zobaczę jutro jak dkrece mocowanie od masy pojazdu jak nie będzie zmiany to REKLAMACJA :-x towaru zwrot kasy i zakup lepszego zestawu - jaki polecacie ?

Gor
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Gor » 11 mar 2009, 17:50

:-D przetwornice wymienione i wszystko gra <ok>

Gor
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Gor » 11 mar 2009, 18:28

Bardzo proszę - ja dostałem mały rabat :-D (przeprosiny zakładu za wcześniejszy montaż) zestaw podobny do tego http://www.allegro.pl/item579555266_xen ... _no_1.html barwa światła 6000K

axe
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 2011
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: axe » 12 mar 2009, 08:07

censored pisze:Coż...
Kupując zestawy za kilka zł nawey jeśli to sa chińskie HIDy narażony jestes na:

- MIGOTANIE
- ZAKÂŁÓCANIE RADIA
- ZAKÂŁÓCANIE CB RADIA
- SYGNAÂŁ BRAKU ÂŻARÓWKI
- EFEKT STROBOSKOPU
- ODPALENIE TYLKO JEDNEJ STRONY
- WYÂŁANCZANIE PODCZAS JAZDY
- ÂŹLE USTAWIONA OGNISKOWA
- BRAK GWARANCJI
- CZęSTA WADLIWOÂŚć TOWARU

Poz
ja kupilem najtansze z allegro od goscia z koszalina niestety firmy nie pamietam ale cos okolo 220pln z wysylka

nie mam zadnego z tych objawow, czasami tylko cb troche wiecej szumialo jak zapalilem swiatla ale zauwazylem ze to zalezy od wilgotnosci powietrza gdy przetwornice pracuja, po zalozeniu filta na zasilanie cb wszystko wrocilo do normy

z dziwnych rzeczy to jest tylko zapalanie sie zarnika prawego z moze ćweirć sekundowym opóźnieniem w SPAM do lewego. Nie wiem czy wynika to z konstrukcji instalacji w aucie, czy po prostu jest przetwornica jakiejs innej konstrukcji niz ta druga. Ale generalnie zadowolony jestem.
--
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja