Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Zadna szyba sie nie otwiera - komunikat otworzonych drzwi

Elektryka
ODPOWIEDZ
xxxRafael
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Zadna szyba sie nie otwiera - komunikat otworzonych drzwi

Post autor: xxxRafael » 11 sie 2013, 11:38

Witam Forum,

Wczoraj zrodzil mi sie problem. Nie wiem czy jedno jest powiazane z drugim, ale postaram sie wytlumaczyc... Od czasu do czasu przestaly mi sie otwierac drzwi przez centralny z kluczyka - baterie wymienilem jakis 1 mies temu. Otworze drzwi wloze kluczyk do stacyjki, przekrece i wyciagne i centralny dziala. Za jakis czas znowu moze przestac. Po jakis 2och dniach takich cyrkow, po uruchomieniu silnika i ruszeniu w komputerze wyskoczyl komunikat, ze wszystkie drzwi sa otwarte - wiecie, auto i kazde drzwi ukazane ze sa otwarte. Oczywiscie wszystko jest pozamykane i nie ma zadnego sygnalu dzwiekowego, od tego moment przestaly mi dzialac szyby - czy to otwieranie z drzwi czy z kluczyka. Wszytsko umarlo, nie ma zadnego odglosu zamykania/otwierania mechanizmu.. Jakby jakis przekaznik poszedl??

Dodam rowniez, iz zaczal mi sie samoistnie wlaczac alarm gdzie do tej pory nigdy sam sie nie wlaczyl...??? Nie swieca sie diody przy uruchamianiu alarmu. Rowniez jak zamykam auto, nie dostaje potwierdzenia migaczami o wlaczonym alarmie.

Rowniez przy otwieraniu drzwi nie swieca sie swiatla podswietlania wnetrza. Wszystko padlo w jednym momencie...

Pomocy.
Audi A6

Awatar użytkownika
Audi A6 Warsztat
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Zbigniew
Rocznik: 2008
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Audi A6 Warsztat » 11 sie 2013, 19:38

Stu procentowo masz problem z modułem komfortu. Zobacz czy nie został zalany, sprawdź wszystkie wtyki czy nie zaśniedziały, skontroluj kable, może gdzieś się któryś przełamał lub przetarł i powoduje zwarcie. O usterkach modułu komfortu sporo się pisało na Forum, poszukaj.
Pozdrawiam.
Warsztat, naprawy Audi A6.

xxxRafael
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: xxxRafael » 12 sie 2013, 19:19

Witam, dzieki za odpowiedz. Po dluzszym przegladaniu miejsc, ktore znalazlem na forum jako czeste usterki, naprawa okazala sie dziecinnie prosta i az wstyd, ze wlasnie od tego nie zaczalem szukania.. Otoz przepalil mi sie bezpiecznik bodajze nr 9 od wewnetrzengo oswietlania, po wymianie wszystko wrocilo do normy, ciesze sie przyjemnoscia z jazdy :)

Pozdrawiam
Audi A6

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja